Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo predsjednika HDZ-a

Karamarko Hrvatima u BiH: Izađite na izbore jer položaj Hrvata ovisi o ovim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice uputio je pismo Hrvatima u BiH povodom održavanja lokalnih izbora.

Budući da se u nedjelju održavaju lokalni izbori, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uputio je pismo svim Hrvaticama i Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. Pismo prenosimo u cijelosti.

>> Među kandidatima na općinskim izborima u BiH i osuđeni ratni zločinci

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

'U nedjelju 7. listopada 2012. godine vi izlazite na lokalne izbore i birat ćete općinske načelnike i općinske vijećnike. U svakoj zemlji i svakoj demokraciji to je važan dan, dan kada narod tj. birači ocjenjuju i biraju tko će ih predstavljati naredne četiri godine. Važan je to dan i za vas. Važan je zbog toga što ćete svojim glasom odrediti politički proces i nagraditi, odnosno odrediti se o onima koji jesu dobro ili loše radili.

Gledano na vaš izborni proces iz Hrvatske, iz Zagreba, ne mogu se oteti dojmu kako su ovi lokalni izbori prevažni i za ukupnu poziciju Hrvata u BiH. Siguran sam kako će rezultati ovih izbora imati utjecaj i na politički i ustavni položaj Hrvata u BiH. Istina, ovo su lokalni izbori gdje se biraju lokalna tijela vlasti, ali ovo su i opći izbori, ovo je i referendum za hrvatski narod u BiH. Jer, nakon ovih izbora međunarodni politički akteri ocjenjivat će položaj Hrvata po broju onih koji su izišli na izbore.

Zbog toga, drage Hrvatice i Hrvati, članovi i simpatizeri HDZ-a, dopustite mi da kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice RH, pozovem sve vas na POLITIČKO JEDINSTVO, pozovem vas da IZIĐETE NA IZBORE u što većem broju i da svoj glas date kandidatima Hrvatske demokratske zajednice, jer samo jedinstveni možemo sačuvati opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovine.

Time ćete svoj glas ugraditi u veliku pobjedu Hrvatskog naroda u nemirnom političkom procesu, danas u BiH', stoji na kraju Karamarkovog pisma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene