Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jadrolinija tvrdi da je ruta izmijenjena zbog vjetra, a predsjednik Mjesnog odbora Zlarin kaže da misli da nema toliko jake bure na Zlarinu da bron ne može pristati.


Kapetan trajekta na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje nije htio pristati na Zlarin, a putnicima je pokazao srednji prst, tvrdi čitateljica portala ŠibenikIN.

Vezani članci Trajekt Ston (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Trajekt na Hvaru zabio se u obalu, ozlijeđeno dvoje ljudi: "Prvo je udario u rivu, odbio se, a potom se nasukao na obalu" Trajekt Lastovo tijekomplovidbe po buri (Foto: Facebook M/t Lastovo) Herojski čin kapetana koji je isplovio po orkanskoj buri i spasio dječji život: "Tako nešto nikad nisam doživio!"

Ispričala je kako se njezina mama trebala ukrcati na spomenuti trajekt u četvrtak 11.30 sati, ali je kapetan, kaže, odlučio da će voziti za Kaprije, a za Zlarin ne. Putnike koji nisu htjeli napustiti brod počeli su, rekla je, gurati, a stariji, iznervirani ljudi, ostavljeni su da čekaju iduću liniju.

'Sljedeća pruga normalno vozi u 13.30 sati. Međutim, razlika je hoćete li se vratiti kući u podne ili u dva sata. Nedopustivo je više to što se događa, i onda kažu da se ljudi trebaju vraćati na otoke. Pa kako?', zapitala se čitateljica.

Šef poslovnice Jadrolinije u Šibeniku, Emir Berbić tvrdi da trajekt na Zlarin i Žirje nije mogao pristati zbog vjetra, kao i da su vozači teretnih vozila o izmjeni rute unaprijed obaviješteni.

'Kapetan je čak pokazao srednji prst putnicima nakon što se trajekt odvezao. Sramotno, bez riječi sam. Čak je i Lara, koja je manji brod, vozila jučer i prekjučer po jakoj buri, a oni tvrde da vrijeme danas nije pogodno za trajekt. Odluku su donijeli u pet minuta na svoju ruku, a zamislite kako je onima koji prevoze teret s kamionima', ispričala je ogorčena čitateljica.

Na problem se osvrnuo i predsjednik Mjesnog odbora Zlarin, Vladimir Buneta.

'Navodno trajekt nije pristao radi bure, a mislim da nema toliko jake bure u Zlarinu da brod ne može pristati. Na tom trajektu je bilo 90 posto kamiona za Zlarin, a on je mirno otplovio dalje prema Kapriju. Ako takav trajekt ne može pristati, neka Jadrolinija pošalje novi brod, jer ovakva bura puše barem 60 dana u godini', poručio je i dodao da se ne treba odmah napadati kapetana ako je iz sigurnosnih razloga procijenio da trajekt ne moće pristati, prenosi ŠibenikIN.