Dragan Vasiljković na suđenju za ratni zločin (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Dragan Vasiljković na suđenju za ratni zločin (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Odvjetnica Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, zatražila je od suda da ga pusti na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne.


Vasiljkovićeva odvjetnica Slađana Čanković otkrila je za DNEVNIK.hr da je zahtjev za uvjetni otpust podnijela prije otprilike mjesec dana.

Vezani članci Iustracija Drama u policijskoj postaji: Navijači nasrnuli na policajca, udarili ga šakom u glavu Kapetan Dragan na suđenju (Foto: Dnevnik.hr) Odbijen zahtjev za uvjetnim otpustom: Kapetan Dragan ostaje u zatvoru

Krajem prošle godine Županijski sud u Varaždinu odbio je prijedlog da se Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, pusti iz zatvora na uvjetni otpust. Vasiljković u Kaznionici u Lepoglavi izdržava zatvorsku kaznu od 13 i pol godina zatvora zbog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Vasiljković je u lipnju 2018. pravomoćno osuđen na 13,5 godina iza rešetaka, a budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato ono provedeno u ekstradicijskom zatvoru u Australiji te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, stekli su se formalni uvjeti za puštanje na slobodu.

U studenom 2018. Centar za dijagnostiku u Zagrebu, Kaznionica u Lepoglavi i Državno odvjetništvo protivili su se uvjetnom otpustu jer je Vasiljković tek bio počeo izdržavati kaznu te je i dalje negirao počinjenje kaznenog djela. Tada su zaključili da svrha kažnjavanja nije ostvarena.

Očekivani istek kazne je 28. ožujka 2020.