Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđen za ratni zločin

Novi pokušaj: Kapetan Dragan od suda traži da ga pusti na slobodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, zatražila je od suda da ga pusti na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne.

Vasiljkovićeva odvjetnica Slađana Čanković otkrila je za DNEVNIK.hr da je zahtjev za uvjetni otpust podnijela prije otprilike mjesec dana.

Pročitajte i ovo Tomislav Saucha stigao u Remetinec Vrhovni sud odbio žalbu Tomislav Saucha stigao u Remetinec na izdržavanje kazne, dobio je tri godine zbog afere "Dnevnice" Slika nije dostupna odvjetnica najavljuje žalbu Kapetan Dragan ostaje u zatvoru: ''Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa''

Krajem prošle godine Županijski sud u Varaždinu odbio je prijedlog da se Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, pusti iz zatvora na uvjetni otpust. Vasiljković u Kaznionici u Lepoglavi izdržava zatvorsku kaznu od 13 i pol godina zatvora zbog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Vasiljković je u lipnju 2018. pravomoćno osuđen na 13,5 godina iza rešetaka, a budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato ono provedeno u ekstradicijskom zatvoru u Australiji te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, stekli su se formalni uvjeti za puštanje na slobodu.

U studenom 2018. Centar za dijagnostiku u Zagrebu, Kaznionica u Lepoglavi i Državno odvjetništvo protivili su se uvjetnom otpustu jer je Vasiljković tek bio počeo izdržavati kaznu te je i dalje negirao počinjenje kaznenog djela. Tada su zaključili da svrha kažnjavanja nije ostvarena.

Očekivani istek kazne je 28. ožujka 2020.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene