U selu Doljani nedaleko od Otočca 60 stanovnika živi bez asfalta, telefonskog i televizijskog signala, vode, kanalizacije, prijevoza. Grad Otočac sve im je to nekad obećao, pa obećanje zaboravio.

Galerija


Selo Doljani, 10 kilometara od Otočca. Imaju kišnicu.

Vezani članci Vlak, ilustracija Strava u Tovarniku: Muškarac gorio na krovu teretnog vlaka, strojovođa ga pronašao mrtvog Drvo i električni vod (Foto: Screenshot/YouTube) Električni vod proizveo ''gorući grm'', postoji dobar razlog zbog kojeg treba rezati stabla

"Otišla sam u Sesvete kod polukćerke i 6 mjeseci me nije bilo. Sad voda u bunaru smrdi i moram nositi iz ove vode 500 metara od kuće", kaže Mara Ognjenović.

Nema prijevoza, a i ceste više nema nego ima. Oni s autima kažu više jaše, nego se voze.

"Vidite kako moram jašiti po rupama, kao Janica voziti slalom, razbiti amortizere i gume", govori Damir Travalja.

Njegov sumještanin također se žali na sveprisutne probleme. "S telefonom imamo problem s antenom, s mobitelom moramo ići dva, tri kilometra da dobijemo signal", kaže Nikola Mandić.

Na kraju prije dopješače do onog koga zovu.

Jovana Mandić ide u osmi razred i potreban joj je internet. "Imamo zadaću iz biologije za što mi je potreban internet, a nema signala pa nema ni interneta i zato dobivam loše ocjene."

"Bila sam u Švicarskoj tolike godine, a sad baš nemam ništa, sve mislim da bih išla nazad", rekla je novinarki Jelena Narandžić.

Ne ići nazad, kad su im iz otočačke uprave obećali da će sve krenuti naprijed.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr