Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjen rad

Još jedan primjer muljanja! Kampu iznad Primoštena oduzeta zarada od dvije sezone

Aktualno Galerija Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 5 Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 4 Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 3 Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 2 Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kampu oduzeta zarada od dvije sezone - 1 Galerija 1/5 >>
Državni inspektorat zabranio je rad kampu iznad Primoštena jer je dozvolu dobio kao OPG, a zarađivao kao tvrtka. Traži se i oduzimanje zarade na mobilnim kućicama s bazenom od dvije posljednje sezone.

Po izdanoj građevinskoj dozvoli, Šveđanin je iznad Primoštena izgradio farmu. Svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo oplemenio je potom luksuznim smještajem s bazenima.

U ovim mobilnim kućicama gosti su boravili najmanje od kolovoza prošle do listopada ove godine. Tijekom petnaest mjeseci oni s potvrđenim rezervacijama imali su samo riječi hvale za boravak na ovoj izoliranoj lokaciji, donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

No, inspekcija nije dala dobre ocjene. Utvrđen je niz nepravilnosti. Pao je i optužni prijedlog - investitor mora vratiti zarađeno. Konkretno, protupravno stečenih devedeset i tri tisuće eura.

Pročitajte i ovo Velepromet i Ovčara - 5 Stravična sjećanja Velepromet i Ovčara, zločini za koje nitko nije odgovarao: Potresna svjedočanstva preživjelih logoraša

Tijekom dana oglas je skinut i s poznate platforme.

"Navedeni smještaj trenutačno nije moguće rezervirati. U kontaktu smo s pružateljem usluge u vezi zahtjeva za dokazom da su registrirani za iznajmljivanje", poručili su iz Bookinga. 

Nismo uspjeli u pokušajima da dobijemo vlasnika. Ali u njegovu obranu staje načelnik Primoštena i uvjerava da kamp ima dozvolu.

"Čovjek uredno prijavljuje, uredno plaća boravišnu taksu, članarinu TZ-u. Kao načelnik općine znam barem tri ili četiri OPG-a koji nemaju nikakve uvjete za to, prijavljivani su bezbroj puta, državni inspektorat se ne usuđuje uopće tamo ići", rekao je Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten.

Za ovaj kamp izdana je privremena dozvola OPG-u, i to ona najniže kategorije. Posao se vodio na tvrtku istog vlasnika kojoj će se i oduzeti zarada od dvije sezone.

"Oni su procijenili što možeš što ne možeš kod nas daleko brže nego mi sami. Ali što se toga tiče, mislim da smo mi uredni", izjavila je Snježana.

"Ako nije imao dozvolu, onda normalno da nije mogao ni naplaćivati, ni uzimat te pare. Je li tako", istaknula je Tina i dodala da se ne bavi pitanjem ima li u Primoštenu ilegalnih iznajmljivača.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Komentirao aktualnosti Plenković o lošim rezultatima internih anketa: "Nebrojeno puta su u javnost izašle krive informacije"

Petrina tvrdi da ih ima, posebno među strancima, ali da se njegove prijave ignoriraju.

"Nadzorima nije utvrđena povreda propisa na koje se ukazuje u predstavci. Notorna glupost i laž od strane državnog inspektorata", napomenuo je Petrina.

Iz Inspektorata poručuju, samo Područni ured Split u ovoj godini zbog ovakvog kršenja zakona predložio je oduzimanje više od šesto tisuća eura.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene