Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ljudska pogreška'

Kalmeta o ostavci: Nisam ja vozio brod, kriva je posada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Kalmeta komentirao nam je nesreću u splitskoj luci. Kaže da je traženje njegove ostavke 'too much'.

Ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta kaže da je zahtjev za njegovom ostavkom ispolitiziran i da on ne može biti odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi u prometu. Kalmeta je za Novu TV rekao kako je za jučerašnju nesreću, prema sada dostupnim informacijama, kriv ljudski, a ne tehnički faktor. 'Ministarstvo je formiralo povjerenstvo koje radi na istrazi. Ja ne bih želio prejudicirati niti nekoga kriviti unaprijed, no kako stvari sad stoje, radi se o ljudskoj pogrešci', rekao je Kalmeta i dodao kako se najvjerojatnije radi o pogrešci kapetana trajekta 'Tin Ujević' koji će zbog toga snositi određene posljedice.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna Prvi dio istrage Nesreću 'Tina Ujevića' izazvala ljudska pogreška

>> 'Brod je bio tehnički ispravan, mrlja je pod kontrolom'

Zelena lista, zbog jučerašnjeg onečišćenja mora, zatražila je ostavku ministra Kalmete koju bi trebao snositi, kažu,  prema zapovjednoj odgovornosti. 'Ništa drugo nisam ni očekivao, pa u prometu se takve stvari događaju. Zahtjev za ostavkom je ispolitiziran, jer kad je u pitanju ministarstvo sve je apsolutno funkcioniralo, od svih objekata sigurnosti plovidbe i svega ostaloga. Pa nisam ja vozio brod', ustvrdio je Kalmeta i dodao kako ne može on još biti odgovoran za to što netko vozi brod ili auto ili kamion. 'Malo je to 'too much'', zaključio je ministar Kalmeta.

Pohvalio je resorne službe koje su nakon jučerašnje nesreće promptno reagirale. 'Šteta nije van kontrole, vrlo brzo su svi reagirali. Iz splitske Lučke kapetanije tvrde da će sanacija biti gotovo, a tada bi se i promet u potpunosti trebao normalizirati', izjavio je Božidar Kalmeta.

'Prema dosadašnjim podacima, brod je bio tehnički ispravan i nije bilo nikakvih poteškoća', rekao je lučki kapetan Mario Babić. Inače, mrlja od goriva izlivenog iz trajekta danas je stigla čak do kupališta Bačvice, no stručnjaci kažu kako bi se ubrzo trebala razgraditi te da neće biti štetnih posljdica ni po okoliš ni po ljude. No, cijeli je Split danas zato 'mirisao' po nafti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene