Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci ocijenili

'Brod je bio tehnički ispravan, mrlja je pod kontrolom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trideset tri tone dizel goriva koje su sinoć iscurile u more nakon udara trajekta u gat sv. Petra splitske luke su lokalizirane.

Stručnjaci su utvrdili da se mrlja nije proširila prema zapadnom dijelu luke. Trenutačno tri broda čiste dizel gorivo uz pomoć posebnih uređaja za usisavanje, a stručnjaci procjenjuju da je dosad već 40 posto goriva koje je završilo u moru ishlapilo', rekao je za Dnevnik.hr. kapetan Mario Babić, državni tajnik. No, druga je priča s 'mirisom' goriva koji se danas širi Splitom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sve krive Vladine mjere Dramatična odluka iz Ljubljane: Izgubili smo milijune. Tražimo nadoknadu, a sutra zatvaramo benzinske Jeftina nafta - 3 Upozorenje analitičara Cijene nafte padaju, ali to ipak i nije baš najbolja vijest: U toj računici nedostaje još jedan faktor

>> VIDEO Split: Trajekt udario u obalu, u moru 33 tone dizela

Babić je rekao kako će trajekt 'Tin Ujević' za sat vremena otploviti prema brodogradilištu gdje će se detaljno pregledati ne bi li se utvrdio uzrok jučerašnje nezgode. 'Prema dosadašnjim podacima, brod je bio tehnički ispravan i nije bilo nikakvih poteškoća', rekao je Mario Babić. Istakao je kako su rezultati alkotestiranja pokazali kako nitko od članova posade 'Tina Ujevića' nije bio pod utjecajem alkohola te su svi radili unutar radnog vremena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene