Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dio istrage

Nesreću 'Tina Ujevića' izazvala ljudska pogreška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dio istrage o nesreći Jadrolinijina trajekta 'Tin Ujević' trebao bi biti gotov danas, a dosadašnji rezultati potvrđuju da je brod bio ispravan i da je riječ o ljudskoj pogrešci, izjavio je državni tajnik za more Mario Babić tijekom obilaska Sajma otočkih proizvoda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Uređaji na brodu radili su kako treba, što je potvrđeno za vrijeme plovidbe između luke i brodogradilišta nakon nesreće, rekao je Babić. 'Očito, radi se o ljudskoj pogrešci. U ovoj fazi ne bih okrivio zapovjednika ni bilo koga. I sam sam bio zapovjednik i nisam radni vijek prošao bez pomorske nezgode. To je nešto što se kapetanima dogodi', dodao je. Babić je istaknuo kako treba imati strpljenja za zapovjednika 'Tina Ujevića' i njegove ljude da u miru razmisle što je bilo, a ne, kako je rekao, 'tražiti bilo čiju glavu'.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

>> Na dan nesreće prvi put upravljao trajektom Tin Ujević?

Dodao je da je riječ o zapovjedniku koji 38 godina plovi i koji nije imao nijednu pomorsku nezgodu. Trajekt 'Tin Ujević' u utorak, 23. ožujka, oko 19,30 sati prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku na redovitoj vezi iz Starigrada na Hvaru krmenim je dijelom udario u Gat sv. Nikole, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a u more su iscurile 33 tone goriva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene