Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi dio istrage o nesreći Jadrolinijina trajekta 'Tin Ujević' trebao bi biti gotov danas, a dosadašnji rezultati potvrđuju da je brod bio ispravan i da je riječ o ljudskoj pogrešci, izjavio je državni tajnik za more Mario Babić tijekom obilaska Sajma otočkih proizvoda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.


Uređaji na brodu radili su kako treba, što je potvrđeno za vrijeme plovidbe između luke i brodogradilišta nakon nesreće, rekao je Babić. 'Očito, radi se o ljudskoj pogrešci. U ovoj fazi ne bih okrivio zapovjednika ni bilo koga. I sam sam bio zapovjednik i nisam radni vijek prošao bez pomorske nezgode. To je nešto što se kapetanima dogodi', dodao je. Babić je istaknuo kako treba imati strpljenja za zapovjednika 'Tina Ujevića' i njegove ljude da u miru razmisle što je bilo, a ne, kako je rekao, 'tražiti bilo čiju glavu'.

Vezani članci Tigar (Foto: Arhiva/AFP) Prijatelji životinja o tigru na trajektu za Split: "Ta scena simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštite divljih životinja u Hrvatskoj" Slika nije dostupna Na dan nesreće prvi put upravljao trajektom Tin Ujević?

>> Na dan nesreće prvi put upravljao trajektom Tin Ujević?

Dodao je da je riječ o zapovjedniku koji 38 godina plovi i koji nije imao nijednu pomorsku nezgodu. Trajekt 'Tin Ujević' u utorak, 23. ožujka, oko 19,30 sati prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku na redovitoj vezi iz Starigrada na Hvaru krmenim je dijelom udario u Gat sv. Nikole, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a u more su iscurile 33 tone goriva. (Hina)