Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni otklon od Sanadera?

Traži se izvještaj o arheološkim radovima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prometa Božidar Kalmeta zatražit će od nadzornog odbora Hrvatskih autocesta izvještaj o arheološkim radovima na trasama kojima prolaze autoceste.

Vijest je to koju donosi Jutarnji list te piše kako je ministrov zahtjev uslijedio nakon uzastopnih medijskih pisanja o stotinama milijuna kuna koje je od 2000. godine HAC isplatio Ministarstvu kulture za istraživanje arheoloških lokaliteta na područjima preko kojih prolaze trase autocesta. Arheološka ispitivanja uglavnom se vežu uz Mirjanu Sanader, suprugu bivšeg premijera koja je zaposlena na Odsjeku za arheologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, piše Jutarnji list. Navodi kako bi se u tom kontekstu Kalmetin zahtjev za izvještajem mogao ocijeniti kao njegov konačni otklon od Sanadera, kojeg je još donedavno branio.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> Nova TV u posjedu spornih ugovora HAC-a

U protekli devet godina HAC je s Ministarstvom kulture potpisao ugovore u vrijednosti većoj od 400 milijuna kuna, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Ministarstvo kulture osim s HAC-om potpisalo je ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka - Zagreb u vrijednosti 337 tisuća kuna. Jutarnji list navodi kako Ministarstvo kulture određuje koliko stoji istraživanje nekog lokaliteta, pa bi Kalmetin zahtjev mogao dovesti do toga da ministar Božo Biškupić pojasni kako su trošena sredstva na arheološkim iskopinama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene