Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kalmeta: Radovi na mostu kopno-Pelješac ne kasne, temelji u moru najesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i ministar Božidar Kalmeta obišli su gradilišta mosta kopno-Pelješac u Brijestu i Komarni te brodom prošli trasom budućeg mosta i izvijestili kako radovi ne kasne, pa će tako najesen početi i radovi na prvim temeljima u moru.

Kalmeta je dodao kako bi negdje u proljeće 2009. trebali početi radovi i na temeljima duž cijele trase mosta.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Predsjednik Hrvatskog sabora kazao je kako je ovaj projekt od povijesnog značaja jer izgradnjom mosta kopno-Polješac hrvatski jug izlazi iz prometne izolacije.

"Ovo je projekt koji će razriješiti mnoga pitanja koja zapravo još nisu riješena oko trase Jadransko-jonske autoceste preko ovog područja, bez obzira kuda će trasa prolaziti. Iduće godine počet ćemo graditi dionicu autoputa od Osojnika prema Dolima a ovim mostom rješavamo vrlo bitno pitanje", naglasio je Bebić i dodao kako je do sada u Hrvatskoj izgrađeno 1.700 kilometara autocesta te preostaje završetak autoceste do Dubrovnika, potom autoceste Zagreb-Sisak i spojnice Žuta Lokva.

"U nekoliko posljednjih godina definirali smo sve krupne projekte cestovne infrastrukture", zaključio je Luka Bebić.

Ugovor o izgradnji mosta kopno-Pelješac Hrvatske ceste kao investitor radova potpisale su lani 18. listopada a projekt je izradio Zavod za konstrukcije Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Ugovoreni rok završetka radova je 48 mjeseci a vrijednost investicije 1,945 milijardi kuna. Most je dugačak 2.404 metra, širok 21 a najveća visina mu je 55 metara.

Uz Bebića i Kalmetu, gradilište su obišli saborski zastupnici te gradonačelnici i načelnici općina Dubrovačko-neretvanske županije, investitori, projektanti i izvođači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene