Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

KALMETA NAJAVIO Ako Sud potvrdi optužnicu, dajem ostavku na sve funkcije, ali gradonačelnik ostajem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Stav stranke i mene je jasan. Ako Sud potvrdi otpužnicu dat ću svoj mandat na raspolaganje na sve stranačke funkcije.'

Nakon što je USKOK protiv Božidara Kalmete i još 12 okrivljenika podignuo optužnicu, bivši ministar prometa rekao je kako nije očekivao podizanje optužnice, budući da se, kao što je to već niz puta ponovio, ne osjeća krivim.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) OTKRIO SVE Nakon snimke objavljene u Provjerenom, u kojoj je svjedok priznao da je lagao na sudu ne bi li spasio Kalmetu zatvora, o svemu se oglasio i DORH Slika nije dostupna Nastavak suđenja Peternel u obrani u aferi Remorker: "Moj odvjetnik se čudio kad sam mu rekla da se neću nagoditi"

PRVA KALMETINA REAKCIJA NA OPTUŽNICU

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta donio je svoj plan obrane i iznio ga je za Dnevnik Nove TV. Rekao je da će se svim pravnim sredstvima boriti kako bi dokazao svoju nevinost.

Dok Kalmeta vodi pravnu bitku, za Dnevnik Nove TV je dao do znanja da on ne želi biti politički teret za HDZ. Evo što je rekao našem reporteru Mariju Juriču.

HDZ: Hoće li Kalmeta dati ostavku je njegova osobna stvar

Podignuta je optužnica, niste u to vjerovali. Zašto?

Da, ja sam duboko vjerovao da ova optužnica neće biti podignuta, iz jednostavnog razloga zato što nisam ništa skrivio i nemam s tim apsolutno nikakve veze.

Potpredsjednik ste HDZ-a i koordinator izborne jedinice. Nije li ta optužnica teret? Što ćete učiniti?

Pa gledajte, tu je naš stav inače jasan, stranke i mene. Ako sud potvrdi optužnicu, onda ću ja svoj mandat dati na raspolaganje stranci, na sve stranačke dužnosti. Dakle ja sam i potpredsjednik stranke, i predsjednik županijskog odbora i koordinator za izbornu jedinicu.

A što je s funkcijom gradonačelnika?

Gledajte, tu je stvar drugačija. Odgovorit ću vam jednim primjerom. Imamo primjer mog kolege Olega Butkovića, koji je četiri godine dokazivao na sudu svoju nevinost i bio gradonačelnik. Nakon četiri godine proglašen je nevinim i ostao je gradonačelnik. Zamislite da je on prije četiri godine dao ostavku, a sad ga je sud proglasio nevinim. Neka se dopusti, a dopustit će se i meni, to je moj stav, da i ja imam pravo dokazati svoju nevinost. Prema tome, ostavku na funkciju gradonačelnika ne mislim dati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene