Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz stranke

HDZ: Hoće li Kalmeta dati ostavku je njegova osobna stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ službeno nije želio komentirati optužnicu protiv svog visokog dužnosnika, zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete, no neslužbeno iz te stranke poručuju da nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže pravomoćnom sudskom presudom.

To je, navodno stav stranke, ali i njenog predsjednika Tomislava Karamarka, neslužbeno se doznaje u petak iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Uskok je podigao optužnicu protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete kojom ga tereti da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih kompanija.

USKOK podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete

Evo što je predsjednica rekla na optužnicu protiv moćnog Kalmete

HDZ naglašava kako su, unatoč tom stavu stranke, pojedini njezini članovi svojim stavom podigli ljestvicu standarda političke etike. Podsjećaju da je direktorica izborne kampanje i gradonačelnica Knina Josipa Rimac izrazila spremnost, ako protiv nje bude podignuta optužnica koju bi sud prihvatio, podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želi biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu.

"Hoće li to napraviti Kalmeta to je njegova osobna stvar", navode u HDZ-u.

U HDZ-u naglašavaju kako u odnosu na ostale stranke, prije svega Kukuriku koalicije, podižu ljestvicu standarda političke etike i tvrde kako se njima nikada ne bi moglo dogoditi ono što se dogodilo Kukuriku koaliciji - da član stranke te koalicije s pravomoćnom sudskom presudom bude kandidiran za gradonačelnika i na kraju postane gradonačelnik, kao što se to dogodilo u Dubrovniku. "To je dno dna s pozicije političke etike i to si HDZ nikad neće dozvoliti", ističu u HDZ-u.

"Slučaj našeg člana, gradonačelnika Novog Vinodolskog, Olega Butkovića, upravo govori da moramo ustrajati na odluci po kojoj nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže pravomoćnom sudskom presudom", napominju.

Podsjećaju kako se Butković četiri godine borio da dokaže lažne optužbe na svoj račun, u čemu je na kraju i uspio. "Zamislite što bi se dogodilo s njegovom političkom karijerom i gradom da je odustao od borbe za dokazivanje svoje nevinosti. Ostavimo zato i Božidaru Kalmeti da dokazuje svoju nevinost", ističu u HDZ-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene