Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovog petka, 18.11., obilježilo se 20 godina od pada Vukovara, a Dnevnik.hr Vas poziva da s nama podijelite osjećaje i sjećanja.


Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Vukovar je pao nakon opsade koja je trajala 87 dana. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitki je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.Nakon pada grada JNA i srpske paravojne formacije, načinili su mnoga ubojstva i ratne zločine.

Vezani članci Slika nije dostupna Kardinal Puljić: Tko se od zločina ne ogradi postaje sudionik i sukrivac Slika nije dostupna 'U koloni bi trebali biti branitelji, oni su stvorili fotelje političarima'

>> Vaše pjesme o Vukovaru

>> Vaša sjećanja na Vukovar

>> Pjesme za Vukovar

Najveći organizirani i masovni zločin dogodio se nad ranjenicima iz bolnice u Vukovaru i braniteljima te civilima kojih je 200 identificirano iz masovne grobnice na Ovčari. Obzirom kako s područja istočne Slavonije, uglavnom iz Vukovara do danas još nije nađeno oko 500 osoba, vrlo je vjerojatno kako u okolici postoje neotkrivene grobnice.

Nas zanima što Vi, naši čitatelji, osjećate povodom ove tužne obljetnice. Sjećate li se toga dana i što ste tada osjećali? Koje emocije su vas tada prožimale, a koje danas? Kako ćete obilježiti ovu obljetnicu? Svoja razmišljanja i fotografije koje predstavljaju uspomenu na taj dan šaljite nam na e-mail adresu moj.report@novatv.hr, a komentare i fotografije možete ostaviti i na našoj Facebook stranici.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju