Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATRAŽILI TESTIRANJE

Što se događa u varaždinskoj bolnici? "Imali smo proboj virusa od pacijenata s COVID potvrdama"

Iz varaždinske bolnice koja je od Ministarstva zatražila mobilizaciju sestara u Dnevnik Nove TV javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica. Koliko sestara stiže u Varaždin i drži li bolnica situaciju pod kontrolom pitala je ravnatelja bolnice Damira Poljaka.

Sutra stiže pomoć koja im treba za zbrinjavanje pacijenata. Bolnica je zatražila i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, koja se za detalje obratila ravnatelju Poljaku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Žena je preminula Pacijentici smetala buka uređaja za kisik druge žene u sobi pa ga je isključila: Sud joj odredio kaznu

Ravnatelj kaže kako je u bolnici trenutno 230 pacijenata s COVID-om, a od Ministarstva mole mobilizaciju. Sutra će im doći 16 medicinskih sestara i to uglavnom s područja županije.

"Imamo 52 djelatnika pozitivnih ili u samoizolaciji. Kadrovi su opterećeni brigom, pa da nadoknadimo nedostatak zdravstvenih djelatnika kako bismo mogli kvalitetno pružati skrb zatražili smo mobilizaciju od Ministarstva", rekao je.

Reporterka je pitala i zašto su tražili od varaždinskog stožera da se ponovno uvede testiranje pacijenata, čak i onih s COVID potvrdama.

"S obzirom na to da smo u proteklom razdoblju imali proboje virusa od pacijenata koji su imali COVID potvrdu, zamolili smo za testiranje", rekao je ravnatelj i dodao kako čekaju odgovor.

Treba li onda testirati i cijepljene djelatnike u bolnicama, zanimalo je reporterku.

"Svi djelatnici nose ffp2 maske, tako da su na neki način zaštićeni, Na pojavu bilo kojih simptoma se testiraju", rekao je Poljak.

Što se tiče hladnog pogona kazao je kako su osigurali dovoljan broj smještajnih kapaciteta za pacijente.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene