Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što znači živjeti s cerebralnom paralizom najbolje zna obitelj Sučić iz Zagreba. Financijski istrošeni, svojoj 5-godišnjoj Franki dosad su mogli priuštiti samo kolica za osobe s posebnim potrebama. A kako se svaka terapija, tableta ili poseban dodatak plaća, nakon priče na Novoj TV, uz financijsku pomoć, uručena su im specijalna invalidska kolica za automobil.


Posljednjih pet godina obitelji Sučić nije bilo lako. Kći Franka od rođenja je stopostotni invalid, te u potpunosti ovisna o njihovoj skrbi. Iako je rođena u 29-om tjednu trudnoće, roditelji su prvo mislili da je sve u redu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Život u svijetu birokracije i nerazumijevanja Slika nije dostupna 'Društvo koje ne prihvaća drugačije ne može opstati'

- To mi je bio šok, teško sam to podnijela. Trebalo se sabrati i krenut dalje, a ja još osim nje imam dvoje djece, pa nisam imala vremena plakati, rekla je Darija Sučić, majka oboljele djevojčice.

Odmah su uslijedile radne terapije, logopedi, posebne vježbe.U tome joj je najviše pomogao 8-godišnji brat Karlo koji joj od prvog dana u svemu pomaže.

Malo, pomalo Franka je sada već mentalno napredovala. No, njezine potrebe iz dana u dan sve su veće, a invalidska pomagala su skupa. Roditelji od HZZO-a imaju pravo samo na kolica. A danas je dobila i posebnu invalidsku sjedalicu za automobil.

Iako lakše, Franku i njezine roditelje sada čekaju mjeseci, ali i godine borbe i odricanja. Trenutačno je na listi čekanja za dvije teške operacije kukova. Čim je pozovu, putuju u Lovran.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju