Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčici s cerebralnom paralizom uručena specijalna kolica za automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što znači živjeti s cerebralnom paralizom najbolje zna obitelj Sučić iz Zagreba. Financijski istrošeni, svojoj 5-godišnjoj Franki dosad su mogli priuštiti samo kolica za osobe s posebnim potrebama. A kako se svaka terapija, tableta ili poseban dodatak plaća, nakon priče na Novoj TV, uz financijsku pomoć, uručena su im specijalna invalidska kolica za automobil.

Posljednjih pet godina obitelji Sučić nije bilo lako. Kći Franka od rođenja je stopostotni invalid, te u potpunosti ovisna o njihovoj skrbi. Iako je rođena u 29-om tjednu trudnoće, roditelji su prvo mislili da je sve u redu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje u Slovačkoj Istukli učenika u školi za djecu s posebnim potrebama Slika nije dostupna Žele biti kao i drugi Pomozite oboljeloj djeci da idu u Lourdes

- To mi je bio šok, teško sam to podnijela. Trebalo se sabrati i krenut dalje, a ja još osim nje imam dvoje djece, pa nisam imala vremena plakati, rekla je Darija Sučić, majka oboljele djevojčice.

Odmah su uslijedile radne terapije, logopedi, posebne vježbe.U tome joj je najviše pomogao 8-godišnji brat Karlo koji joj od prvog dana u svemu pomaže.

Malo, pomalo Franka je sada već mentalno napredovala. No, njezine potrebe iz dana u dan sve su veće, a invalidska pomagala su skupa. Roditelji od HZZO-a imaju pravo samo na kolica. A danas je dobila i posebnu invalidsku sjedalicu za automobil.

Iako lakše, Franku i njezine roditelje sada čekaju mjeseci, ali i godine borbe i odricanja. Trenutačno je na listi čekanja za dvije teške operacije kukova. Čim je pozovu, putuju u Lovran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene