Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nisu se proslavili

Pjevačica, reality-zvijezda, slavni rukometaš, performer... Pogledajte koliko su glasova dobili

Alka Vuica
Alka Vuica Nera Simic/Cropix
Aktualno Galerija Alka Vuica Alka Vuica Foto: Nera Simic/Cropix Enio Meštrović - Ričard Enio Meštrović - Ričard Foto: Jure Miskovic/Cropix Ava Karabatić s ocem Ava Karabatić s ocem Foto: Josip Bandic/Cropix Vlado Šola Vlado Šola Foto: Josip Moler/Cropix +3 Enio Meštrović - Ričard Galerija 1/8 >>
Izbornoj utrci odlučile su se priključiti i neke javne osobe koje se uglavnom nisu proslavile, a potop su doživjeli i Ivan Pernar te Ivan Vilibor Sinčić.

Reality-zvijezda Ava Karabatić bila je druga na listi Stranke Ivana Pernara u X. izbornoj jedinici, a za nju je glasalo 508 birača, ni izdaleka dovoljno da bi Ava sjedila u Saboru. No, neki su joj odali respect jer je prošla daleko bolje od nekih HDZ-ovih ministara

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je uoči izbora imao akciju po srednjoškolskim dvorištima, gdje je pokušao pridobiti naklonost učenika, bio je prvi na listi u VI. izbornoj jedinici i u konačnici je osvojio 1699 glasova, nedovoljno za saborsku fotelju.

Alka Vuica Ava Karabatić (Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix)

Pjevačica Alka Vuica, s posljednjeg mjesta na listi Rijeke pravde u također VI. Izbornoj jedinici osvojila je solidnih 3029 preferencijalnih glasova, ali premalo da bi sjedila u Saboru. 

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Socijaldemokratima koji su imali drugi najveći klub u prošlom sazivu Sabora, a na ovim izborima nisu osvojili niti jedan mandat, nije pomogao proslavljeni rukometni reprezentativac Vlado Šola. Kao prvi na listi u VI. izbornoj jedinici osvojio je 697 mandata.

Alka Vuica Vlado Šola Foto: Josip Moler/Cropix

Enio Meštrović, predsjednik stranke Ričard nezavisni, kao prvi na listi u X. izbornoj jedinici osvojio je 4326 glasova od ukupno 6858, koliko je osvojila lista. Međutim, s 3,17 posto glasova nije uspjela prijeći izborni prag.

Alka Vuica Enio Meštrović - Ričard Foto: Jure Miskovic/Cropix

Pročitajte i ovo Biljana Borzan preferencijalni glasovi FOTO Ovi su kandidati bili zadnji na listama, ali su uspjeli ući u Sabor

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, na listi HDZ-a u I. izbornoj jedinici osvojila je 2246 glasova, a to joj također nije bilo dovoljno za mandat.

Još jedan medijski eksponirani liječnik uključio se u izbornu utrku i također se nije proslavio, psihijatar Herman Vukušić. Kao prvi na listi Stranke Ivana Pernara u II. Izbornoj jedinici dobio je 392 glasa.

Gordana Deranja, bivša čelnica HUP-a, danas predsjednica Uprave Tehnomonta, na listi Fokusa i Republike u VI. izbornoj jedinici uspjela je osvojiti 1165 glasova. 

Pročitajte i ovo Skup HDZ-a Preferencijalni glasovi Samo je jedan HDZ-ovac osvojio više glasova i od Plenkovića

Europarlamentarac i bivši čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, za razliku od kolege Mislava Kolakušića, nije uspio doći do mandata na ovim izborima. Bio je prvi na listi Domovinskog pokreta i partnera u VIII. izbornoj jedinici, a osvojio je 3085 glasova, što mu nije bilo dovoljno za saborsku fotelju jer je stranačka lista ostala ispod praga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene