Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život priča priče

Trošna kuća dobila novi krov: Zahvaljujući Vedranu, vratio se osmijeh na Marijino lice, a on već ima novu ideju

Život priča priče (Foto: IN magazin) - 1
Život priča priče (Foto: IN magazin) - 1 In Magazin
Aktualno Galerija Život priča priče (Foto: IN magazin) - 5 Život priča priče (Foto: IN magazin) - 5 Foto: In Magazin Život priča priče (Foto: IN magazin) - 6 Život priča priče (Foto: IN magazin) - 6 Foto: In Magazin Život priča priče (Foto: IN magazin) - 4 Život priča priče (Foto: IN magazin) - 4 Foto: In Magazin Život priča priče (Foto: IN magazin) - 3 Život priča priče (Foto: IN magazin) - 3 Foto: In Magazin +1 Život priča priče (Foto: IN magazin) - 2 Galerija 1/6 >>
Štićenici Vedrana Habela, Mariji, i njezinoj obitelji vratio se osmijeh na lice kada su radnici obnovili krov na njihovoj trošnoj kući.

Život uistinu priča priče. Tužne, potresne, nevjerojatne... Ali zahvaljujući dobrim ljudima, neke od njih imaju sretan kraj ili barem priliku za početak sretnije priče na novoj stranici.

Pročitajte i ovo Spašavanje u Kini Strašna tragedija u Kini Na dječji odbojkaški tim urušio se krov školske dvorane, 11 je mrtvih: "Lica su im prekrivena blatom i krvlju" Vjetar nosio dijelove zgrade "Ode cijeli krov" VIDEO Kataklizma u Zagrebu: Vjetar u Španskom nosio dijelove krova kao da su od papira

Upravo je takva priča o Mariji, djevojci s hendikepom, vrlo slabog imovinskog stanja. Zahvaljujući Vedranu Habelu, njegovu velikom srcu i činjenici da ju gleda bez sažaljenja, kao i svoje ostale štićenike, Mariji se vratio osmijeh na lice.

Trošna kuća u kojoj živi dobila je novi krov. Jesenske kišne noći, koje su pred nama, prve su koje će obitelj Mateša provesti mirno spavajući u toplom domu, umjesto prazneći kante napunjene kišom. I to sve zahvaljujući vrijednoj kćeri Mariji, njezinu mentoru velika srca Vedranu Habelu i emisiji Život priča priče.

"Marija je uvijek bila sretna, a sad dolazi turbosretna i mogu zahtijevati puno, puno više jer ju ne opterećuju problemi koji su ju opterećivali prije. Sad je fokusirana isključivo na posao, svoj rad, na svoj razvoj i kako može u životu napredovati i doprinijeti društvu", priča o svojoj štićenici Vedran. 

Marija kaže da joj je drago jer je uspjela pomoći svojoj obitelji. Osjećaj je, kaže, dobar jer kiša više ne propada kroz krov i u kući je toplo.

Obitelj i dalje živi u vrlo skromnim uvjetima, no s nešto više nade u bolje sutra. A na svoju vrijednu kćer posebno je ponosna mama. "Vidim sretnu budućnost za nju", kaže Marijina mama.

Marija kaže da bi sve bilo nemoguće bez Vedranove pomoći jer on je vjerovao u nju dok su drugi okretali glavu.

"Svatko od nas sutra može biti osoba s invaliditetom i nitko od nas ne očekuje da nas se gleda sa sažaljenjem. Treba gledati osobu onakva kakva jest, treba joj pomoći da se prilagodi na radnom mjestu, treba pomoći da joj se omogući da sama pridonosi društvu i samome sebi. I na taj se način razvijamo", kaže Vedran.

"Sviđa mi se Vedranov rad i ja bih htjela pomagati drugima", kaže Marija.

Vedranova nova ideja

 A Vedran već ima novu ideju za svoje štićenike. Želi ih odvesti u Rusiju na nogometno prvenstvo, kako bi cijelom svijetu pokazali da su osobe s invaliditetom vrijedne, sposobne i da mogu raditi. Misiju je nazvao Putovanje života.

"Ako se hrvatska nogometna reprezentacija mogla plasirati na nogometno prvenstvo svojim trudom i radom, ja vjerujem da smo nacija koja trudom i radom može puno toga, tako da mi nećemo odustati, dat ćemo sve od sebe da nas Rusija vidi", poručuje Vedran.

Do tada će Marija svaki dan vrijedno odlaziti na posao, kako bi se pokazala u što boljem svjetlu.

"Dosta je promijenio sliku. Prije smo bili izbačeni iz društva. Svatko nas je gledao kao da nismo normalni ljudi. Sad nas gledaju kao normalne ljude - možemo se uklopiti s normalnim ljudima bez problem", priča Marija o onome što je Vedran učinio za njih. 

Njima ne trebaju pogledi puni sažaljenja, njima trebaju jednake prilike. Uz Vedrana i rad u Udruzi strahovi su nestali, a oni su spremni na nove izazove i pobjede, a vi ne propustite novu emisiju Život priča priče već sljedećeg utorka na Novoj TV.

Propuštene emisije pogledajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene