Gotovo mjesec dana nakon razornog potresa, život u Banovini još se nije vratio. Posjetili smo sela tamošnja sela koja su i prije potresa bila poluprazna.

Galerija


Šest kilometara od Gline nalazi se selo Donjaki. Ovdje nema pekare, nema trgovine, nema ambulante. Osim toga, ovdje stanuje više životinja od ljudi.

"Oskudno. Nema trgovine, nema ništa. Većinom su stariji žitelji i dosta se teško živi, ali moramo biti sretni i zadovoljni i s ovim što imamo", rekao je stanovnik Dolnjaka Ivan Ančić. Na pitanje je li ga strah potresa, Ančić je odgovorio: "Korona uzima danak, a potresi ruše i ravnaju."

Potresi život otežavaju svim stanovnicima Banovine.

"Teško je bilo, ali opet lakše nego sada. Sada je skroz teško", rekla je Ana Ančić.

Posebno je to slučaj noću.

"Kada zaspem, onda je to isprekidan san. Tamo u kući lijevo je jedna osoba, kuća iza nas jedna osoba, sljedeća dvije osobe. Dolje desno, iza ceste, je jedna osoba i ja sam ovdje sam", rekao je Krešo Ančić iz sela Prijeka.

Posljedice potresa u centru Petrinje, 22.01.2021. - 4 Pogledajte kako Petrinja izgleda danas, gotovo mjesec dana nakon razornog potresa

Lica Nove TV nominirana za Zlatni studio Među finalistima za nagradu ''Zlatni studio'' su glumci, serije, show i emisije Nove TV, ali i naslovna pjesma serije ''Dar Mar''!

Ipak, nije bespomoćan i zna se snaći kada treba do grada.

"Imam tu prijatelja susjeda. Oni mi tu pomognu ili mi kupe neke stvari koje su mi potrebne", rekao je.

Ova sela su još jedan dokaz da će potrebno biti puno vremena, sredstava, ali i dobar plan da se život vrati u ovaj kraj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr