Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizacija rada

Kako će raditi bolnice na dan izbora: Ministarstvo objavilo upute

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ministarstvo zdravstva RH objavilo je preporuku zdravstvenim ustanovama za rad na dan parlamentarnih izbora 17. travnja.

Ministarstvo zdravstva dalo je preporuku zdravstvenim ustanovama da na dan parlamentarnih izbora 17. travnja, organiziraju rad u svojim ustanovama kako bi se pacijentima omogućila planirana i potrebna zdravstvena skrb, a radnicima ujedno omogućilo ostvarenje biračkog prava.

Ministarstvo podsjeća kako je Državno izborno povjerenstvo (DIP) 21. ožujka 2024. izdalo priopćenje prema je dan provedbe izbora neradni dan, te poziva poslodavce da na dan provedbe izbora zastupnika u Hrvatski sabor, 17. travnja, organiziraju poslovni proces (smjenskim radom, u više timova ili slično., ovisno o prirodi posla), kako bi se omogućilo da zaposlenici koji rade na taj dan, ostvare svoje biračko pravo.

Pročitajte i ovo Uloga društvenih mreža - 1 Izbori su sve bliže Kupuju se Vijetnamci i vrijeđa opozicija, a što o kampanji na društvenim mrežama kažu glasači? "To nije politika, to je onda zabava"

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Kućama se vraćaju ozlijeđeni, unakaženi ili mrtvi: ''Mlad sam i želim živjeti svoj život''

Preporuka Ministarstva jest da se na dan izbora poslovni proces (smjenski rad, rad u više timova i slično) prilagodi kako bi se omogućilo da zaposlenici koji rade na taj dan, ostvare svoje biračko pravo.

Na dan izbora, kao neradni dan, radnici bi ostvarili pravo na uvećanje plaće kao za rad na blagdan koje iznosi 150 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene