Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao ga SDP

'Kajin se automatizmom izbrisao iz članstva IDS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon rekao je novinarima danas poslijepodne da je dosadašnji potpredsjednik stranke Damir Kajin današnjim istupom na konferenciji za novinare prekršio Statut IDS-a i automatizmom se izbrisao iz članstva stranke.

"Imali smo strpljenja prema Kajinu zbog njegove povijesti u IDS-u i zbog svih problema u kojima se našao", rekao je Chiavalon. Ustvrdio je da je Kajin posljednjih šest mjeseci činio sve da ga se isključi iz stranke, a danas je i službeno prekršio odredbe Statuta, čime se sam isključio iz stranke te će u skladu s člankom 11. tog statuta biti službeno izbrisan iz članstva.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

>> Kajin objavio kandidaturu za istarskog župana: Ako izgubim, povlačim se iz politike

On nije htio komentirati Kajinove optužbe na račun predsjednika i čelnika IDS-a, ističući kako su one suprotne onome što je govorio "do prije par mjeseci". "Neki ljudi očito nisu za budućnost", zaključio je Chiavalon. Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić smatra nekorektnim što jedna stranka, kako je rekao, "krade čovjeka koji je do danas potpredsjednik druge stranke".

"To dovoljno govori o moralu tih osoba. Ja ne želim ništa više komentirati, u potpunosti sam posvećen kampanji koja slijedi. Uostalom, ja ću se kandidirati za europske izbore, posvetiti se tome, a što se tiče odnosa u koaliciji, o tome će sada vrlo ozbiljno trebati razmisliti gospodin Milanović", poručio je Jakovčić. Potvrdio je kako IDS ne razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije jer je član te stranke - ministar turizma Veljko Ostojić u javnosti ocijenjen najboljim ministrom.

"Odgovorni smo i svoju ćemo obvezu prema koalicijskim partnerima izvršiti do kraja. Vrlo je vjerojatno da se ja neću više pojavljivati na sastancima koalicijskih partnera jer naprosto do lokalnih, ali i europskih izbora želim imati drugačije odnose, i ne želim se sastajati s takvim osobama", rekao je Jakovčić i dodao kako će u ime IDS-a to učiniti netko drugi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene