Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Kajin danas poslijepodne je i službeno izbrisan iz evidencije članstva IDS-a.


Damir Kajin je na zahtjev predsjedništva njegove matične buzetske podružnice izbrisan iz članstva nakon što je današnjim objavljivanjem koalicije i odlukom da se kandidira na lokalnim izborima prekršio odredbe statuta stranke po kojima se nitko od članova ne može kandidirati bez suglasnosti stranke.

>> 'Kajin se automatizmom izbrisao iz članstva IDS-a'

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jedino prijevremeni izbor mogu državu izvući iz krize' Slika nije dostupna 'Ja sam bio uz narod, drugi uz Tuđmana ili nigdje'

Na popodnevnoj sjednici Predsjedništva IDS-a Buzet donesena je odluka o brisanju iz članstva Damira Kajina sukladno Statutu IDS-a. "Shodno tome, s današnjim danom prestaju sve funkcije koje je obavljao Damir Kajin u ime IDS-a i razrješava se dužnosti potpredsjednika IDS-a i predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru" , zaključuje se u priopćenju za javnost IDS-a.

Danas je Puli najavljena koalicija za županijske izbore u Istri koju će činiti Kajin kao kandidat za župana te SDP i HSU. Na predstavljanju nije bilo predstavnika HNS-a. Predsjedništvo HNS-a Istarske županije nije odlučilo čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti, jer osim s Damirom Kajinom žele ozbiljno razgovarati i pregovarati i s IDS-om, zaključili su sinoć na sjednici Predsjedništva u Puli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook