Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Kajin danas poslijepodne je i službeno izbrisan iz evidencije članstva IDS-a.


Damir Kajin je na zahtjev predsjedništva njegove matične buzetske podružnice izbrisan iz članstva nakon što je današnjim objavljivanjem koalicije i odlukom da se kandidira na lokalnim izborima prekršio odredbe statuta stranke po kojima se nitko od članova ne može kandidirati bez suglasnosti stranke.

>> 'Kajin se automatizmom izbrisao iz članstva IDS-a'

Vezani članci Oproštaj od Đorđa Balaševića u pulskoj Areni - 1 Za ovaj je grad legendarni Đole bio posebno vezan, a večeras će mu iza drevnih zidina odati posljednju počast Osnovana stranka \'\'Možemo!\'\' (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Katarina Peović iz koalicije Možemo!: „Mnogi u predizborno vrijeme obećavaju brda i doline, ali mi nudimo konkretne mjere“

Na popodnevnoj sjednici Predsjedništva IDS-a Buzet donesena je odluka o brisanju iz članstva Damira Kajina sukladno Statutu IDS-a. "Shodno tome, s današnjim danom prestaju sve funkcije koje je obavljao Damir Kajin u ime IDS-a i razrješava se dužnosti potpredsjednika IDS-a i predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru" , zaključuje se u priopćenju za javnost IDS-a.

Danas je Puli najavljena koalicija za županijske izbore u Istri koju će činiti Kajin kao kandidat za župana te SDP i HSU. Na predstavljanju nije bilo predstavnika HNS-a. Predsjedništvo HNS-a Istarske županije nije odlučilo čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti, jer osim s Damirom Kajinom žele ozbiljno razgovarati i pregovarati i s IDS-om, zaključili su sinoć na sjednici Predsjedništva u Puli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook