Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neupitna kandidatura

Kajin i službeno IDS-ov kandidat za predsjednika Republike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo IDS-a na sjednici održanoj u četvrtak navečer u Puli dalo je potporu potpredsjedniku stranke Damiru Kajinu za kandidaturu za predsjednika Republike na idućim predsjedničkim izborima.

Kajin je dobio potporu svih članova tog tijela, a kandidaturu još trebaju potvrditi i ostala stranačka tijela, no 'ona nije upitna', izjavio je novinarima nakon sjednice predsjednik stranke Ivan Jakovčić. IDS je u nekoliko navrata pozivao opozicijske stranke da izađu sa zajedničkim kandidatom, no 'opoziciju zajedništvo očito ne zanima jer su neke stranke već krenule u izbornu kampanju', kazao je Jakovčić.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

Na sjednici se raspravljalo, kako su prenijeli neki mediji, i 'o inicijativi zajedništva za Republiku' s kojom će IDS uskoro upoznati kolege iz opozicijskih stranaka. U tu inicijativu, koju pokreće zbog teške situacije u zemlji, IDS će pozvati HNS, SDP, manjinske stranke i predstavnike nacionalnih manjina, a potporu očekuje i od predsjednika Republike Stjepana Mesića. Na sjednici se razgovaralo i o unutarstranačkim izborima koji će se u IDS-u održati između 15. rujna i 15. prosinca te je u tom kontekstu Jakovčić najavio svoju kandidaturu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene