Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistički HIT!

'Kada se vratim u Hrvatsku, ići ću na Hvar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred domaćim turizmom je, čini se, još jedno uspješno ljeto. Pokazuju to svjetski trendovi na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, najvećem na svijetu, gdje se predstavlja svjetska turistička krema. Među njima je, naravno, i Hrvatska.

Već prvog dana pokazalo se da je Hrvatska pravi hit na turističkom tržištu. Već prvog dana, našu su ponudu razgledale tisuće potencijalnih gostiju, među njima i oni koji su Hrvatsku već posjetili, ali se žele vratiti.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Slika nije dostupna Svjetski turistički sajam u Londonu Ovako Hrvati 'mame' britanske turiste!

Ovaj turistički sajam najveći je na svijetu. Predstavlja se oko 200 zemalja, tu je vise od 11.000 izlagača, a sve prati čak 7.000 novinara. Osim razgledavanja, tu se ugovaraju i poslovi. Evo, primjerice, prošle godine vrijednost ugovora dosegla je iznos od 6 milijardi eura.

Odličan interes za Hrvatsku

Emilia je već upoznala ljepote Hrvatske. No, za nekoliko mjeseci doživljaje želi ponoviti. 'Kada se vratim u Hrvatsku, ići ću na Hvar', kazala je. Prošle godine Hrvatsku je posjetilo gotovo 2 milijuna Nijemaca. Sudeći po interesu na hrvatskim štandovima, uspjeh bi se mogao ponoviti. 'To su već gosti koji prepoznaju kvalitetu Hrvatske, traže svake godine nešto više. Znači, onaj gost koji je lani bio zadovoljan s jednom razinom usluge, ove godine traži još više', kazala je izlagačica Vesna Scira Knapić.

>> Hoće li administracija uništiti priliku za cjelogodišnju turističku sezonu?

Zato se treba i više potruditi, no već i ožujak daje dobre naznake. 'Veseli to da su ključni turoperatori, da sve ključne aviokompanije s ovog tržišta povećavaju nalete, povećavaju broj kapaciteta prema Hrvatskoj', kazala je Meri Matešić, direktorica HTZ-a.

'Nadam se da ću jednog dana raditi u Hrvatskoj'

Konkurencija je oštra. Goste osvajaju pjesmom, kuhinjom i drugačijim pristupom. Od ove godine u boljoj je poziciji zdravstveni turizam. 'Ortopediju, fizikalnu terapiju, kardiokirurgiju, estetsku kirurgiju, stomatologiju, kao ajmo reći našu perjanicu', kazao je Zoran Jelić, klaster medicinskog turizma.

Hrvatska se ima još čime pohvaliti, a što je prepoznao i svijet. 'Klima, dobri ljudi, hrana i vino. Nadam se da ću jednog dana raditi u Hrvatskoj', kazala je Mariah iz Njemačke. Uz veliko zanimanje gostiju potencijalnih ulagača, hrvatski turizam pred novim je izazovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene