Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Često u zadnje vrijeme govorimo o nategnutim odnosima Hrvatske i Slovenije. No, ipak ima i sjajnih primjera suradnje.


Hrvatski policajci pomažu na slovenskim skijalištima koje posjećuje i puno naših turista. Da ne bi bilo zabune hrvatski policajci skijaše neće kažnjavati.

Vezani članci Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Bablje ljeto na pauzi: Danas nas čekaju oblaci i kiša, ali pogoršanje neće dugo trajati Janez Janša (Foto: AFP) Janša: Špijunska afera s Hrvatskom Šarecov je hitac u vlastito koljeno

Riječ je o pomoći u policijskom poslu, prije svega u sporazumijevanju u postupcima koje slovenski policajci vode s hrvatskim državljanima. Njih je na slovenskim skijalištima iz godine u godinu sve više, čak polovica turista na Rogli su Hrvati.'Kada vide svoje policajce, gosti se osjećaju kao kod kuće, tu je slovenska policija napravila puno', kazao je Damjan Pintar, direktor programa Unitur.

>> Policajci pomogli obitelji za čiju su priču doznali u Dnevniku Nove TV

Slovensko-hrvatski policijski duet s današnjim vremenom nije imao puno sreće, ali to ih nije spriječilo u obavljanju posla. U slučaju da alkotest pokaže preveliku količinu alkohola u krvi, slijedi kazna.

'Visina kazne niža je nego u cestovnom prometu, ali tu je još jedna dodatna sankcija, a to je da se prekršitelju onemogući daljnje skijanje', kazao je Alojz Sladič iz PU Ljubljana.

Jednako je i s oduzimanjem vozačke dozvole. Srećom pijanih skijaša nema puno, u posljednje dvije godine na svim slovenskim skijalištima bilo ih je ukupno 1000. Najčešće su precijenili vlastite mogućnosti ili su skijali izvan skijališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook