Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanost ljudi u odorama

Policajci pomogli obitelji za čiju su priču doznali u Dnevniku Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su u Dnevniku Nove TV vidjeli priču o obitelji Joze Bitunjca iz Sinja, humani policajci iz MUP-ove Uprave za posebne poslove skupili su nešto novca i odlučili obitelj razveseliti. Jozina je supruga teško bolesna, a on mjesecima nije primio plaću.

Jozo Bitunjac i protekle je noći strepio nad životom svoje Marije. 'Nisam mogla disati, onda je on skočio, ja kažem ne mogu, gotova sam', priča Marija Bitunjac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijetio policajcima U Sinju lakše ozlijeđen muškarac, napadač uhićen U ophodnju s Galjskim mačkarama Stara tradicija U ophodnji s Galjskim mačkarama: Povorku čine samo muškarci, preuzeli i uloge žena

Već tri godine nju muči tumor koji se jako proširio. A nesreća ne dolazi sama pa je Jozina tvrtka Konstruktor propala, a on nije primio već sedam plaća. 'Isključili mi struju, vodu, žena mi oboljela, pitam tajnicu 500 kuna, ne daju mi', kaže nam Jozo.

>> 'Ja ne prosim. Tražim samo svoju plaću, novac koji sam zaradio!'

Nakon naše priče, u policiji se pokrenula akcija. Od svojih plaća dio zaposlenika sakupio je osam i pol tisuća kuna i razvedrili su im blagdane. Marija sada može putovati iz Sinja u Split na liječenje. 'Hvala im, hvala MUP-u na njihovoj humanosti. Registrirala sam auto da me mogu djeca voziti na hitnu pomoć. Kad me uhvati po noći, ne možeš tražiti tko će te voziti', kaže Marija. 'Da ti netko da deset kuna, puno je, a ne toliko para', dodaje Jozo.

Humani policajci ne žele pred kamere. Tek je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš rekao: 'Nadamo se da će im taj iznos na neki način olakšati situaciju.'

Jozi i Mariji jedina potpora je mlađi sin koji radi kao konobar. Stariji sin također je zaposlenik Konstruktora, bez plaće jedva hrani i svoju djecu. Obiteljska kuća kod Sinja je pod kreditom i nedovršena. No, Marija i Jozo su borci i ne daju se jadu i suzama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene