Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Obiteljske mirovine ove godine porasle su za 10 posto, a najniže za tri posto.


"U srijedu, 8. veljače 2023. počinje isplata mirovina za siječanj 2023. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama", najavio je HZMO.

Napominje kako isplata uključuje i povećanje obiteljskih mirovina za 10 % te najniže mirovine za 3 %.

Srećko Vuković, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), krajem siječnja rekao je kako će oko 500 tisuća ljudi dobiti povećanje već isplatom za siječanj početkom veljače.

Što se tiče obiteljske mirovine, očekuju prosječni rast od 510 kuna (70 eura), dok će kod nekih on biti i veći od 200 eura. Dodatak za obiteljske mirovine umirovljenici mogu očekivati najranije u ožujku.

Rekao je kako kod obiteljskih mirovina očekuju prosječni rast od 510 kuna (70 eura), dok će kod nekih on biti i veći od 200 eura. Dodatak za obiteljske mirovine umirovljenici mogu očekivati najranije u ožujku.

Obrtnici pred mirovinu "Imamo manje prava od onih koje zapošljavamo": Obrtnici ljutiti jer ne mogu u mirovini raditi na pola radnog vremena. Evo što im preostaje

Ilustracija Odlične vijesti! Stižu veće mirovine za pola milijuna umirovljenika: Nekima rastu i 200 eura

U HZMO-u napominju kako i se s dodatnim pitanjima svi mogu javiti radnim danom od 8 do 16 sati na 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici - www.mirovinsko.hr.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju