Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca na poslu iz snova

'Kad narastem bit ću dućanica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok uče prva slova Borni, Nikoli i Dorotei ne ostaje puno vremena za maštanje. Maštanje o najčešćem pitanju za djecu - što ćeš biti kad narasteš?

Sedmogodišnjaci iz ove priče ionako nemaju dilema. Borna želi biti frizerka za djecu, Nikola će popravljati srca, a Dorotea će se obogatiti radeći kao - dućanica.

Pročitajte i ovo Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

Magazin Provjereno na jedan je dan ostvario njihova sanjaranje. 

Borna želi biti frizerka, a kao i većinu curica s tim se prvi put upoznala zahvaljujući mami.

'Kada tamo tete rade mami frizuru, ja mogu staviti pregaču i mesti i čistiti viklere, mogu raditi što god hoću. Kad su tražili naučnicu, ja sam rekla: Ja ću vam skinuti to sa stakla zato što sam vam ja nova naučnica!', priča Borna. 

Iskušala je ona već svoje vještine u tom poslu i to na prijateljičinoj frizuri. Stalna je gošča u frizerskom salonu tete Darinke koja joj je pravi uzor, a Borna želi biti vlasnica salona. 

Njezin vršnjak Nikola želi biti nogometaš ili doktor. 

'Ja kad narastem, ako ću biti doktor, onda ću biti onaj doktor koji popravlja srca', kaže Nikola.

Nikola je zaigran i maštovit, ali i veoma suosjećajan. Zato i želi, kako kaže popravljati srca, da bi mogao ljudima spašavati živote.

Dok radi zadaću Dora mašta o budućem poslu, a ona želi biti, vjerovali ili ne, dućanica. Za to se zanimanje, kaže, tek nedavno odlučila.

Najdraži dio posla Dori je naplata, jer, uvjerena je, novci ostaju teti na blagajni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene