Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Paul Zinken/DPA/Pixsell

Zagrebačkim vatrgoascima na društvenim se mrežama javio građanin kojeg su razljutili jer su svoja kola tijekom gašenja požara parkirali na tramvajskoj pruzi. Odgovor vatrogasaca sve je oduševio.


Zagrebački vatrogasci u utorak su po dojavi izašli na intervenciju kako bi ugasili požar na Maksimiru. Vatra je ubrzo uspješna ugašena, ali tada im se javio ljutiti građanin.

Vezani članci Požar broda u Bilicama U Bilicama kod Šibenika planula jahta, potonula prije nego su je vatrogasci uspjeli ugasili Vatrogasci se od jutra bore s vatrom u Nerežišću Od jutra borba s vatrenom stihijom u Nerežišćima: Svi vatrogasci s Brača gase požar u Stražicama

Njemu su smetala vatrogasna kola koja su bila na tramvajskoj pruzi i blokirala promet. Uz psovke i uvrede vatrogascima je poručio da svoja kola odmah maknu s pruge.

Odgovor zagrebačkih vatrogasaca na ovakvu poruku sve je oduševio. ''Hvala što ste nam javili. Očito su vozila zaboravljena tamo. Javljamo ekipi da se odmah maknu zbog Vas'', napisali su mu. ''Neće se više ponoviti. Drugi put ćemo brže ugasiti, a i Hitnu ćemo zamoliti da brže pruže pomoć gospodinu koji je stradao'', dodali su. 

Ljutiti građanin kazao im je da je svoju opasku poslao u ime ''tisuća drugih ljudi'' koji su se u tom trenutku nalazili u prometu, a istaknuo da se prigovor ne odnosi na brzinu intervencije, već na ''bespotrebno zadržavanje prometa nakon što je sve završilo''.

Iz JVP-a su mu zahvalili na njegovim savjetima i uz fotografiju igračke vatrogasnih vozila poručili da će šefovima predložiti da idući put pošalju takva vozila. ''Neće požar ugasiti, ali manje prostora zauzimaju'', napisali su.

Stanovnike je odgovor vatrogasaca nasmijao, a u komentarima na društvenim mrežama pružili su im podršku. ''A što je fini ovaj, sve cvjetići i leptirići'', ''Svaka čast na odmjerenosti i suzdržanosti... ovakvih dobrih odgovora uvijek nam nedostaje'', ''Divim vam se, u poslu sam vidio svakakvih bisera, ali ovakvoga nikada, odgovori su top'', samo su neki od komentara na društvenim mrežama.