Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Paul Zinken/DPA/Pixsell

Zagrebačkim vatrgoascima na društvenim se mrežama javio građanin kojeg su razljutili jer su svoja kola tijekom gašenja požara parkirali na tramvajskoj pruzi. Odgovor vatrogasaca sve je oduševio.


Zagrebački vatrogasci u utorak su po dojavi izašli na intervenciju kako bi ugasili požar na Maksimiru. Vatra je ubrzo uspješna ugašena, ali tada im se javio ljutiti građanin.

Vezani članci Bogovićeva ulica Posljedica olujnog nevremena? U najužem centru Zagreba veliki komadi žbuke usred dana otpali s fasade i tresnuli na pločnik Požar na Jakuševcu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Na Jakuševcu još gori, vatru gasi 40 vatrogasaca. Zamjenik vatrogasnog zapovjednika otkrio nam je kad se očekuje potpuno gašenje

Njemu su smetala vatrogasna kola koja su bila na tramvajskoj pruzi i blokirala promet. Uz psovke i uvrede vatrogascima je poručio da svoja kola odmah maknu s pruge.

Odgovor zagrebačkih vatrogasaca na ovakvu poruku sve je oduševio. ''Hvala što ste nam javili. Očito su vozila zaboravljena tamo. Javljamo ekipi da se odmah maknu zbog Vas'', napisali su mu. ''Neće se više ponoviti. Drugi put ćemo brže ugasiti, a i Hitnu ćemo zamoliti da brže pruže pomoć gospodinu koji je stradao'', dodali su. 

Ljutiti građanin kazao im je da je svoju opasku poslao u ime ''tisuća drugih ljudi'' koji su se u tom trenutku nalazili u prometu, a istaknuo da se prigovor ne odnosi na brzinu intervencije, već na ''bespotrebno zadržavanje prometa nakon što je sve završilo''.

Iz JVP-a su mu zahvalili na njegovim savjetima i uz fotografiju igračke vatrogasnih vozila poručili da će šefovima predložiti da idući put pošalju takva vozila. ''Neće požar ugasiti, ali manje prostora zauzimaju'', napisali su.

Stanovnike je odgovor vatrogasaca nasmijao, a u komentarima na društvenim mrežama pružili su im podršku. ''A što je fini ovaj, sve cvjetići i leptirići'', ''Svaka čast na odmjerenosti i suzdržanosti... ovakvih dobrih odgovora uvijek nam nedostaje'', ''Divim vam se, u poslu sam vidio svakakvih bisera, ali ovakvoga nikada, odgovori su top'', samo su neki od komentara na društvenim mrežama.