Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba upozorava

Jurjević: Smijeniti 'kukulele' koaliciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski SDP traži da se što prije ustvrdi uloga vlasti i policije u aferi Brodosplit, te da je krajnji čas da se raspišu prijevremeni izbori.

Predsjednik splitskog SDP- a Marin Jurjević, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je uvjeren da bi na prijevremenim izborima sadašnja vlast, koju naziva 'kukulele' koalicijom, izgubila izbore. Smatra da su izbori potrebni zbog stanja u zemlji i društvu, a posebno ističe kako splitski SDP traži da se utvrdi uloga vlasti i policije u aferi Brodosplit.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

>> 'Kukuriku koalicija' na sastanku u središnjici SDP-a

'Nužnost njihova odlaska s vlasti više nije samo političko nego i moralno pitanje, jer je, ako je i legalna, izgubila svoj legitimitet', ocijenio je Jurjević. Pritom je upozorio na visoku stopu nezaposlenosti te, kako je rekao, crnu budućnost koju Hrvatskoj proriču stratezi.

Također, Jurjević se osvrnuo i na nezaobilaznu temu brodogradilišta te ustvrdio kako je 'Zabrana ugovaranja novih brodova zapravo likvidacija brodogradilišta na što je pristala naša vlada', te dodao kako je SDP protiv toga jer drže 'da od brodogradnje trebamo dobivati, a ne gubiti'.

Nakon toga, nadovezala se izjavom i potpredsjednica gradskog SDP- a, koja tvrdi da je Jadranka Kosor trebala poslušati glas naroda i odstupiti s vlasti, kao što je poslušala svoje PR- ovce i 'spin doktore', kada su joj savjetovali da ne ode po nagradu koju joj je dodijelio ženski američki časopis Glamour za ženu godine, jer to možda ne bi bilo primjereno s obzirom na krizu u hrvatskom društvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene