Ustavni sud poništio je još jednu odluku ministra Željka Jovanovića. Odluka, donesena isti dan kada i ona o suspenziji zdravstvenog odgoja, odnosi se na rok usklađivanja školskih udžbenika. Ministar Jovanović kaže: 'Dogovor je postignut sa svim nakladnicima!'.


Tužbu je podnijelo pet nakladnika, jer tvrde da se od njih tražilo da udžbenike usklade s novim pravopisom 10 dana prije njegova izlaska.

>>Jovanović o štrajku: 'Nitko ne smije ugroziti maturante'

Vezani članci Miroslav Šeparović Šeparović: ''Ustavni sud neće raditi probleme u odabiru mjesta inauguracije. To je stvar izabranog predsjednika'' Ustavni sud Republike Hrvatske Ustavni sud odlučio: Izbori za predsjednika države provedeni u skladu s Ustavom i zakonima

Iako ministar kaže da rješenje suda nije dobio, nekoliko dana nakon presude, rok je pomaknut za rujan, ali nakladnici upozoravaju da to još uvijek nije zakonski potvrđeno.

'Ja uopće nisam upoznat da su nakladnici podnijeli bilo kakav prigovor, bilo kojem sudu, niti još uvijek imam rješenje suda, pa zbog toga kažem da je bespredmetno o tome razgovarati i tim prije što smo postigli dogovor sa svim nakladnicima koji djeluju u Hrvatskoj', rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

'Taj rok treba ozakoniti Vlada, dakle to je još uvijek stvar dogovora, i ministrovog prijedloga, a obećana je i nekakva Vladina uredba, koja će taj prijedlog ozakoniti', kaže Matilda Bulić, direktorica školskog programa Školske knjige.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook