Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti štrajka u školama

'Državna matura trenutno je prioritetni posao u državi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja Željko Jovanović istaknuo je kako državna matura protječe odlično. Potvrdio je i kako štrajka u srednjim školama sutra neće biti.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ministar Željko Jovanović s nakladnicima školskih udžbenika potpisao je antikorupcijski sporazum. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je potpisalo ugovore sa 67 nakladnika udžbenika za osnovnu i srednju školu. Ministar Željko Jovanović nakon potpisivanja sporazuma osvrnuo se i na tijek državne mature.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljni Učitelji vikali Jovanoviću: To je sramota! Slika nije dostupna Iz programa Erasmus dodatnih 14,7 milijarda eura

>> Državna matura: Održan ispit iz matematike na državnoj maturi

'Na temelju brojnih kontakata i na temelju toga da nisam dobio niti jedan mail, niti jedan poziv od niti jednog maturanta smatram da ove god matura teče odlično, i da se sve što se dogodilo kod testa hrv jezika pokazalo u kojoj mjeri smo spremni djelovati u kriznim situacijama jer se matura odradila bez ikakvog problema bez obzira na incident u te tri škole', rekao je Jovanović.

Osigurati nesmetano održavanje mature

Ministarstvo ima nekoliko scenarija o održavanju državne mature ukoliko dođe do štrajka, poručio je ministar,  no prema posljednjim informacijama, dogovor između sindikata i Vlade je postignut pa štrajka neće biti.

'Svaka odluka koja bude donijeta ići će na način da osigura da matura bude provedena do kraja, u rokovima koji neće spriječiti upis maturanata na fakultete koje žele', istaknuo je ministar.

'Ponavljam ako u Hrvatskoj ovog trenutka postoji, uz sve one poslove od standardnog državnog značaja, ako postoji posao koji maksimalni prioritet i ima državni značaj, to je državna matura. O državnoj maturi ovisi sudbina jedne cijele generacije, a onda ovisno o toj generaciji ovisi sudbina cijele Hravtske. Prema tome svi koji se igraju sa sudbinom jedne generacije igraju se sa Hravstko, a to su neodgovorni ljudi', poručio je na kraju Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene