Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne odudara

Josipovićevi suradnici predali imovinske kartice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo svi suradnici predsjednika Ive Josipovića predali su imovinske kartice.

Danas je istekao rok za one imenovane u prvom valu. Posljednja je svoju imovinu prijavila Zrinka Vrabec Mojzeš. Predstojnik ureda predsjednika poručuje zakon se poštuje, a ujedno najavljuje i štednje. 'Koliko se može uštedjeti na plaćama ne znam zakon regulira plaće u državnoj službi koliko se može uštedjeti na putovanjima vjerojatno može', rekao je Joško Klisović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički kandidati Dnevnik Nove TV završava serijal o imovinskim karticama Slika nije dostupna Lesar traži odgovornost Šukera zbog imovinskih kartica

Predsjednik neće smanjiti putovanja ali će poručuju putovati s manjim i skromnijim delegacijama. Njegovi zasad imenovani savjetnici ispoštovali su zakon i prijavili imovinu, a posljednja je to učinila Zrinka Vrabec Mojzeš. Nitko od predsjednikovih ljudi svojom imovinom jako ne odudara. Klisović je najbolje plaćen s gotovo 20 tisuća kuna mjesečno. Pročelnica kabineta Danica Juričić Spasović plaćena je nešto više od 18 tisuća kuna. Manje od pročelnice kabineta plaćeni su savjetnici Siniša Tatalović i Saša Perković zadužen za nacionalnu sigurnost.

'Svi djelatnici ureda predsjednika na koje računa predsjednik Josipović tu su i nastavljaju posao svi na koje ne računa su razriješeni', ističe Klisović. Iako po zakonu nije obvezan imovinu je prijavio i posebni savjetnik za branitelje Predrag Matić koji za svoj rad ne prima plaću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene