Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Imovinske kartice i za sindikalne čelnike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon izbijanja afere s plaćom predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimira Laktašića, koji je za dva mjeseca dobio skoro 40.000 kuna bruto, Sindikat Preporod predložio je da sindikalni čelnici, poput političkih dužnosnika, ubuduće omoguće javnosti uvid u svoje imovinske kartice, kao i iznose svojih plaća.

Imovinske kartice i javne plaće možda su posljednja prilika da sindikalni čelnici povrate povjerenje članstva i javnosti koje, zbog niza afera, nikad nije bilo na nižim granama, ustvrdio je predsjednik Preporoda Željko Stipić na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara u Zagrebu - 2 "Ne tjerajte nas na ulice" FOTO Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu: "Želimo ministra koji će konačno stati uz nas" Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

Stipić je pritom podsjetio na aferu predsjednice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ane Knežević sa zloporabom kreditnih kartica i 'sindikalno-politički transfer' bivšeg čelnika Udruge radničkih sindikata Hrvatske Borisa Kunsta u HDZ.

U percepciji velikog broja članova sindikati su se pretvorili u
organizacije koje su u službi interesa sindikalnih dužnosnika a ne radnika, kazao je Stipić naglasivši da zbog toga u sindikalnim krugovima treba napokon 'odvojiti žito od kukolja'.

Predaja imovinskih kartica potrebna je i zato što sindikalni čelnici, osim visokih plaća, uživaju niz drugih pogodnosti - od jeftinog ljetovanja u sindikalnim ljetovalištima, preko visokih dnevnica i putnih troškova, do aranžmana s odvjetničkim uredima koji zastupajući radnike ostvaruju milijunske zarade.

Preporod će pokušati u okviru svoje središnjice, Nezavisnih hrvatskih sindikata, progurati inicijativu da sindikalni čelnici objave iznose svojih plaća i imovinske kartice, najavio je Stipić te obznanio da njegova plaća iznosi oko 8.200 kuna, što je u rangu ravnatelja u osnovnim i srednjim školama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene