Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dejan Jović, glavni analitičar hrvatskog predsjednika Ive Josipovića progašen je 10. najmoćnijim Srbinom na svijetu u izboru beogradskog dnevnika Blic.


Časopis Blic u uvodniku svog izbora naglašava kako je poznatih i utjecajnih Srba sve više na svijetu, a dodaju i kako ih je većina poznatija u svijetu nego li u Srbiji.

Vezani članci Ranko Ostojić Ranko Ostojić o odbijanju mjesta na izbornoj listi SDP-a: "Bolje ne biti na listi, nego izgubiti obraz" Slika nije dostupna Ivica Todorić među najmoćnijim ljudima u Srbiji

Dejan Jović na toj se listi smjestio na visoko 10. mjesto. Mediji su o njemu pisali kao o glavnom kreatoru Josipovićeve politike približavanja Srbiji, navodi Blic.

Ima četiri akademska zvanja sa četiri sveučilišne diplome - diplomirao je u Zagrebu, magistrirao u Ljubljani i u Manchesteru, a doktorirao 1999. godine na London School of Economics. Deset godina je bio profesor na Sveučilištu Stirling u Škotskoj, a od 2009. je profesor međunarodne politike na zagrebačkom sveučilištu. Rođen je 1968. u Samoboru. Za sebe kaže da je Srbin po ocu, a Hrvat po majci. 

Osim njega na 35. mjestu nalazi se i Riječanka Slavica Ecclestone rođena Radić, bivša supruga alfe i omege Formule 1 Bernija Ecclestonea.