Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je predsjednika Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Andrewa Scheera kojemu je zahvalio je na potpori Kanade pristupanju Hrvatske u EU i u NATO, priopćio je u srijedu Ured Predsjednika.


Ivo Josipović je važnom ocijenio odluku o ukidanju viza za hrvatske državljane i uspješnost programa Mobilnosti mladih koji omogućava hrvatskim i kanadskim državljanima stjecanje obrazovanja i radnog iskustva u Kanadi, odnosno Hrvatskoj.

Prema priopćenju, posebna pozornost bila je posvećena hrvatskom iseljeništvu u Kanadi koje uspješno pridonosi učvršćenju međusobnih veza između Hrvatske i Kanade.

Govoreći o potencijalima za razvoj gospodarske suradnje koja je još uvijek na niskoj razini i znatno ispod stvarnih mogućnosti, predsjednik Josipović istaknuo je otvorenost Hrvatske za kanadske investicije te kako je suradnja vlada dviju država ključna za daljnji razvoj gospodarskih odnosa, navodi se u priopćenju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Pixsell,Dalibor Urukalović) Hoće li Milanović biti SDP-ov kandidat za predsjednika Republike? Aktivirao se i obilazi podružnice stranke Potpisan sporazum o udruživanju i priključenju stranke Naprijed Hrvatska SDP-u (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Bivši predsjednik Ivo Josipović vratio se u SDP: "Nismo razgovarali ni o jednoj poziciji pa ni o kandidaturi za predsjedničke izbore"