Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Josipović: Srbiji ćemo dati podršku na njihovom putu u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je načelnika Glavnog stožera Vojske Srbije generala pukovnika Ljubišu Dikovića.

Diković boravi u posjetu Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Razgovaralo se o bilateralnoj sigurnosnoj i obrambenoj suradnji koja je obostrano ocijenjena dobrom. Predsjednik Josipović istaknuo je kako će Hrvatska dati podršku državama u okruženju, uključivo i Srbiji, na njihovu putu ka članstvu u euroatlantskim političkim i sigurnosnim organizacijama.

Razgovaralo se, također, i o mogućnostima proširenja postojeće suradnje, prvenstveno kada je riječ o razmjeni znanja i iskustava vezanih uz sudjelovanje u međunarodnim mirovnim misijama, borbenim skupinama EU-a te u području međunarodne vojne izobrazbe i obuke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Datuma još nema Kad će se sastati Josipović i Nikolić? Slika nije dostupna Sastanak u uredu predsjednika Josipović razgovarao s Čovićem

>> Jeremić odgovorio Josipoviću

Predsjednik Josipović čestitao je Srbiji na dobivanju kandidatskog statusa za EU te naglasio kako je proces pristupnih pregovora za članstvo u EU zahtjevan, no s druge strane ti napori rezultiraju visoko vrijednim postignućima i dosezanjem visokih demokratskih standarda, dodaje se u priopćenju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene