Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za genocid

Josipović: Povlačenje tužbe RH i Srbije nije na dnevnom redu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović u Trogiru je nazočio svečanosti obilježavanja dana Grada.

Izjavio je kako povlačenje tužbi za genocid Hrvatske i Srbije nije na dnevnom redu skorog službenog posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Zagrebu. Moguće je, dodao je Josipović, kako će o tome samo načelno razgovarati, ali odluka je na Vladama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

>> Josipović: Hrvatska možda povuče tužbu protiv Srbije

Hrvatska i Srbija počele su dugačak proces normalizacije i rješavanja nagomilanih problema, smatra hrvatski predsjednik.'Tužba ili tužbe su tu, iza njih stoje neki razlozi, dok ti razlozi stoje vjerojatno se nitko neće odlučiti na povlačenje tužbe, a onda će Vlada vidjet ako razlozi nestanu', rekao je Josipović.

'Vidjet će ima li smisla voditi dalje postupak jer postupci nisu radi postupka, nego radi ostavrenja nekakvih ciljeva,  još jednom ističem to je u nadležnosti hrvatske Vlade i vlade Republike Srbije', dodao je Josipović i rekao da očekuje da će jedan i jedna i druga vlada nakon što još malo odnosi uznapreduju razmotrit situaciju i donijeti odgovarajuće odluke. 'Inače, mi smo između Hrvatske i Srbije započeli jedan jako dugačak put, odnosno proces normalizacije i rješavanja brojnih poteškoća', istakao je Josipović.

Predsjednik Josipović, prije sjednice Gradskog vijeća u Trogiru je otvorio Park prijateljstva i zasadio prvo stablo u tom parku - drvo crniku, tradicionalno dalmatinsko stablo.

Naglasio je kako mu je iznimna čast otvoriti ovaj Park prijateljstva i posaditi prvo stablo u njemu jer je Troigir 'oduvijek bio otvoren grad za prijatelje, turiste, istraživače i putnike namjernike. Dodao je kako će i drugi gradovi u Hrvatskoj - Split, Zagreb, Osijek, Dubrovnik, Varaždin, te cijela Hrvatska 'biti park prijateljstva'. 'Prijateljstvo i mirotvorstvo su sastavni dio hrvatske politike', istaknuo je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene