Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović u Trogiru je nazočio svečanosti obilježavanja dana Grada.


Izjavio je kako povlačenje tužbi za genocid Hrvatske i Srbije nije na dnevnom redu skorog službenog posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Zagrebu. Moguće je, dodao je Josipović, kako će o tome samo načelno razgovarati, ali odluka je na Vladama.

Vezani članci Provjereno: Prijetnje i ucjene radnicima Hrvatskih šuma - 6 Odustanite od tužbi ili nema sirovine za rad! Zbog okršaja s Hrvatskim šumama mnogi su već dobili otkaze, stotine strepe: "Noću se budim i mislim da možda nije istina. Ali nažalost je" Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu"

>> Josipović: Hrvatska možda povuče tužbu protiv Srbije

Hrvatska i Srbija počele su dugačak proces normalizacije i rješavanja nagomilanih problema, smatra hrvatski predsjednik.'Tužba ili tužbe su tu, iza njih stoje neki razlozi, dok ti razlozi stoje vjerojatno se nitko neće odlučiti na povlačenje tužbe, a onda će Vlada vidjet ako razlozi nestanu', rekao je Josipović.

'Vidjet će ima li smisla voditi dalje postupak jer postupci nisu radi postupka, nego radi ostavrenja nekakvih ciljeva,  još jednom ističem to je u nadležnosti hrvatske Vlade i vlade Republike Srbije', dodao je Josipović i rekao da očekuje da će jedan i jedna i druga vlada nakon što još malo odnosi uznapreduju razmotrit situaciju i donijeti odgovarajuće odluke. 'Inače, mi smo između Hrvatske i Srbije započeli jedan jako dugačak put, odnosno proces normalizacije i rješavanja brojnih poteškoća', istakao je Josipović.

Predsjednik Josipović, prije sjednice Gradskog vijeća u Trogiru je otvorio Park prijateljstva i zasadio prvo stablo u tom parku - drvo crniku, tradicionalno dalmatinsko stablo.

Naglasio je kako mu je iznimna čast otvoriti ovaj Park prijateljstva i posaditi prvo stablo u njemu jer je Troigir 'oduvijek bio otvoren grad za prijatelje, turiste, istraživače i putnike namjernike. Dodao je kako će i drugi gradovi u Hrvatskoj - Split, Zagreb, Osijek, Dubrovnik, Varaždin, te cijela Hrvatska 'biti park prijateljstva'. 'Prijateljstvo i mirotvorstvo su sastavni dio hrvatske politike', istaknuo je.