Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je u Stubičkim Toplicama otvorio 10. savjetovanje sudaca prekršajnih sudova ocijenivši da je na tom području učinjen ozbiljan napredak, ne samo smanjenjem predmeta, već i u stručnom smislu.


'Kako će se hrvatsko društvo sve više razvijati kao tehnološko, doći će do ozbiljnijih promjena, kojim će se postavke prava, kako kaznenog tako i prekršajnog, dovesti u iskušenje', napomenuo je Josipović. Josipović je okupljenim prekršajnim sucima iz Hrvatske i njihovim gostima iz Crne Gore poručio da je sustav prekršajnog prava u Hrvatskoj 'dobro uklopljen u reformske tendencije sudstva u našoj zemlji'.

'Očekuju se promjene u reduciranju broja predmeta koji idu u zastaru kao i daljnje širenje sustava prekršajnog prava ili bliskih oblika odgovornosti koji će donijeti nove izazove za prekršajne suce', naglasio je Josipović. Predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske Branko Hrvatin istaknuo je važnost prekršajnih sudaca, kazavši da dobar sudac nije onaj koji je omiljen u javnosti već 'pravedan i učinkovit sudac, hladne glave i toplog srca'. Organizator trodnevnog skupa je Visoki prekršajni sud RH. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Trgovački sudovi se ukidaju jer su leglo korupcije? Slika nije dostupna Prosvjeduju radnici bolnice u Stubičkim toplicama
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju