Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O istupu generalskog zbora

Josipović: Ono što se govorilo jasno su deklarirani politički ciljevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istup 48 umirovljenih generala okupljenih u Hrvatskom generalskom zboru komentirao je i predsjednik Ivo Josipović.

Prošloga se tjedna dosta prašine diglo oko sastanka generalskog zbora koji su žestoko iskritizirali aktualnu vlast. Njihovo okupljanje prokomentirao je i predsjednik Ivo Josipović koji je kazao da 'ono što se govorilo jasno su deklarirani politički ciljevi'. Podsjetio da je priroda i bit organizacija poput generalskog zbora da njeguju određene ratne tradicije te da tu, u prvom redu, vidi funkciju takve organizacije.

>> Pada rejting i SDP-u i HDZ-u, Karamarko i dalje najnepopularniji političar

'Ulazak u politiku organizacije poput generalskog zbora nosi, čini mi se, i neke negativne elemente', kazao je te dodao da je njihovo pravo da se bave s čim žele. Naglasio je da se ovim istupom stvaraju dva problematična spektra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slika alarmantna, a nema tona Milanović šuti već četvrti dan Slika nije dostupna O prijedlogu Grabar Kitarović Josipović : Vojska kolektivno ne treba sudjelovati u politici

'S jedne strane svrstavanje u dnevnoj politici znači sasvim sigurno rasipanje unutarnje kohezije te, s druge strane, donosi tu jednu negativnu konotaciju militarizacije politike', kazao je i dodao kako se nada da će generali biti svjesni i te činjenice. 'Ovakva vrsta angažmana, u prvom redu, dovodi u pitanje one ciljeve radi kojih je udruga i osnovana', zaključio je.

Generali: Tu se ne krije nikakva politika

Generali Marinko Krešić i Ivan Tolj poručili su kako namjera Generalskog zbora nije bila poziv na vojni puč, već da su se samo osvrnuli na aktualnu situaciju i loše stanje u državi. Rekli su kako je bilo puno različitih mišljenja te da taj istup nije jedinstveni stav. Naglasili su i kako se iza istupa ne krije nikakva politika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene