Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zločina u Ukrajini

Bivši predsjednik Josipović, stručnjak za međunarodno pravo, o uhićenju i procesuiranju Putina: "To nije realno očekivanje"

Zbog zločina u Ukrajini posljednjih se dana spominjalo i moguće procesuiranje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bivšeg hrvatskog predsjednika i stručnjaka za međunarodno kazneno pravo, Ivu Josipovića, reporter Vibor Vlainić za Dnevnik Nove TV pitao je koliko je tako nešto izgledno.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom"

"Predsjednik Putin kao i svaki drugi teoretski može odgovarati za ratne zločine, ali mislim da je praktična mogućnost da se to dogodi nikakva. Zato jer da biste nekome sudili, on mora biti izručen nekom sudu ili mora biti uhićen, a mislim da to nije realno očekivanje. Pa vjerojatno će možda negdje biti podignuta optužnica, stvar je procjene nadležnog tužitelja, ali rezultat toga zasigurno neće biti suđenje", objasnio je Josipović. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene