Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Vukovaru

Josipović o ćirilici: Ako se ustavni zakon ne želi poštivati, treba ga mijenjati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ne postoji želja da se ustavni zakon poštuje, onda zakon treba mijenjati, ocijenio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nedjelju komentirajući prosvjede u Vukovaru u vezi s uvođenjem ćirililce.

Josipović očekuje od stranaka u Hrvatskoj da građanima objasne zašto je važno poštovati zakon. "Ja očekujem od stranaka u Hrvatskoj, posebice od onih koji su sudjelovale u vladama da građanima objasne koja je važnost poštivanja ustavnog zakona, a ako se zakon ne želi poštivati, onda ga se mora mijenjati", rekao je u Muenchenu gdje sudjeluje na sigurnosnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) "PLENKOVIĆ JE ŠIROK TIP" Penava se čuo s Plenkovićem, ali ne odustaje: "Sa zebnjom gledam što će se dogoditi ako dođe do erupcije nezadovoljstva građana''

>> Pretukli sina pravoslavnog svećenika, policija još traži počinitelje

"Javno izražavanje nečijeg mišljenja jest nešto što je demokratski, ali naravno treba znati za što se zalažemo", rekao je Josipović. "Hrvatska pitanje prava nacionalnih manjina rješava na načn predviđen ustavnim zakonom, pitanje uvođenja jezika i pisma dio je programa koji je imala i prošla vlada u kojoj je SDSS bio u koaliciji, pa i sadašnja vlada", rekao je.

Oko 20 tisuća ljudi prosvjedovalo je u subotu u Vukovaru protiv uvođenja ćirilice u tom gradu. Na skupu "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilci" zatraženo je da hrvatska vlada "posluša" glas Vukovaraca i odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti, a premijeru Zoranu Milanoviću je poručeno da "ne testira i ne izaziva vukovarske branitelje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene