Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob ispred lokala

Pretukli sina pravoslavnog svećenika, policija još traži počinitelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je sam prosvjedni skup protiv uvođenja ćirilice na natpisima u Vukovaru prošao bez izgreda, do incidenta je došlo nakon njega.

Naime, jedan od autobusa koji su organizirano stigli na prosvjedni skup protiv ćirilice u Vukovaru zaustavio se na povratku ispred jednog lokala u Borovu. Tamo je došlo do fizičkog sukoba između tri osobe, dvoje iz autobusa belomanastirskih registarskih oznaka, i mladića koji se vjerojatno prethodno nalazio u lokalu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Kako doznajemo, radi se o sinu pravoslavnog svećenika iz Borova, što nam je i on sam potvrdio. 'Koliko mi je poznato nije teže ozlijeđen, ali ga je policija poslala u bolnicu. Još nisam razgovarao sa sinom, ali znam da ima puno svjedoka i da su tamo bila dva, tri autobusa iz Belog Manastira', rekao je za Dnevnik.hr.

>> Prosvjedovalo više od 20.000 ljudi: 'Nikad ćirilica u Vukovaru!'

Jedino što je policija mogla potvrditi je da je ozlijeđen 21-godišnjak iz Borova, a ostale okolnosti se utvrđuju u suradnji s PU osječko-baranjskom, s obzirom da se na temelju registarskih oznaka pretpostavlja da su izgrednici s tog područja.

Policija još utvrđuje njihov identitet.

Inače, na prosvjednom skupu 'Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici' u Vukovaru okupilo se, prema procjenama organizatora, oko 20.000 ljudi. 'Naša jedina poruka i odluka - nikad ćirilica u Vukovaru', kazao je Tomislav Josić iz Stožera  za obranu hrvatskog Vukovara.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizator je prosvjednog skupa, a čine ga 22 stradalničke udruge toga grada. Stožer od Vlade traži moratorij na uvođenje ćirilice, odnosno dvojezičnosti u Vukovar. Ne slažu se s prijedlozima da se od ćirilice izuzme samo Ovčara. Za njih je cijeli Vukovar Ovčara jer, tvrde, nema ulice u kojoj netko nije izgubio život. Ne ispune li se njihovi zahtjevi, Stožer najavljuje za travanj veliki prosvjed u Zagrebu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene