Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na slunjskom poligonu

Josipović nadgleda vježbu HV-a i američkih zračnih snaga 'SPREMNOST-13'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović nadgledat će vojnu vježbu na slunjskom poligonu.

Na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' kod Slunja održat će se Dan uvaženih gostiju vježbe HKoV-a 'SPREMNOST-13', kojem će nazočiti predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Kenneth Merten.

Pročitajte i ovo Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane! Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 12 Povijesni prelet FOTO/VIDEO U četvrtak se na hrvatskom nebu ispisuje povijest: Anušić objavio veliku vijest

>> 'Bez Bljeska ne bi bilo slobodne Hrvatske'

Vojna vježba 'SPREMNOST-13' taktička je vježba s bojevim gađanjem, u kojoj sudjeluju zrakoplovi hrvatskog i američkog ratnog zrakoplovstva.

Svrha vježbe 'SPREMNOST-13' jest prikaz uvježbanosti i osposobljenosti postrojbi Gardijske motorizirane brigade u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi obrambenih i napadnih borbenih djelovanja kroz usklađeno višerodovsko te integransko djelovanje sa snagama US Air Forces i HRZ i PZO-a. U vježbi sudjeluje više od 700 pripadnika Oružanih snaga RH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene