Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović smatra da se može dokazati da donacija Roberta Ježića, nedavno uhićenog vlasnika Diokija i Novog lista, za njegovu predsjedničku izbornu kampanju u visini 200 tisuća kuna nije u vezi s Ježićevim kriminalnim radnjama, a ako bi se dokazalo suprotno, rekao je da je spreman vratiti donirani novac.


'Lako se može dokazati da ta donacija nije imala nikave veze s Ježićevim kriminalnim radnjama. Ako se dokaže suprotno, spreman sam vratiti taj novac', poručio je Josipović na javnom radiju.

Vezani članci Potres u Petrinji Devet kamiona s 300 kubika drveta za obnovu krovišta krenulo prema Banovini: "Susjedi uvijek prvi priskaču na pomoć" Josip Jurić Umirovljenik donirao 100 tisuća kuna Odjelu za hemodijalizu u Supetru ime svoje preminule supruge

Dodao je i kako je Ježić bio ugledan gospodarstvenik te da nije bilo nikakve sumnje u njegov rad. S te strane, savjest mi je mirna, rekao je Josipović, dodavši kako bi povrat toga novca imao smisla samo ako bi se dokazala uzročna veza između te donacije i Ježićevih kriminalnih aktivnosti. (Hina)