Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Koprivnicu

Josipović: EU nije kasica prasica koja će nadomjestiti nerad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović rekao je što misli o perspektivi Hrvatske.

'Kada sam se obratio građanima povodom izbora, rekao sam da Hrvatska mora imati projekciju razvoja do 2020. godine. Naša perspektiva svakako jest u Europskoj uniji, ali Europska unija nije kasica prasica koja će nadomjestiti nerad', rekao je.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Zaštita obitelji Most predstavio listu za europske izbore: "EU ponovno mora prigrliti vrijednosti utemeljene na kršćanskoj baštini" Biljana Borzan rezultati istraživanja Znate li što su šrinkflacija i skimpflacija? Biljana Borzan upozorila na štetne pojave i traži njihovu zabranu

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je Koprivnicu povodom njezinog 655. rođendana te sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. 'To je prekrasan srednjoeuropski grad, a to znači da pokazuje sklonost kulturi koja se temelji na višegodišnjoj tradiciji. Srednjoeuropske gradove krase radne navike, uređenost, čistoća i briga za čovjeka, a sve se to može prepoznati u ovom gradu', rekao je predsjednik Josipović.

Razvijeni gradovi srednje Europe imaju razvijenu industriju, a ovaj grad ima Podravku koja, unatoč teškoćama kroz koje je prošla, ipak jest perjanica Hrvatske, istaknuo je, dodajući kako je Koprivnica zahvaljujući kvalitetnoj upravi i njezinim građanima kvalitetan grad.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić govorio je o uspjesima grada u proteklom razdoblju, kada su na njegovu području izgrađeni niskoenergetski objekti, poput vrtića i stanova POS-a, te o budućem razvoju kada bi na području bivše vojarne trebao niknuti sveučilišni kampus.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene