Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazak Ljubljanske banke u Hrvatsku?

Josipovć: Sloboda tržišta pretpostavlja i odgovornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje Nove Ljubljanske banke vezano je uz slobodu tržišta, a ona pretpostavlja i odgovornost na tom tržištu, rekao je predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući novo uvjetovanje Slovenije vezano uz pregovore Hrvatske s EU-om.

Josipović je nazočio predstavljanju knjige Josipa Kregara 'Protiv vjetra', a na molbu novinara kratko je nakon predstavljanja komentirao najnovije uvjetovanje Slovenije vezano uz pregovore Hrvatske s EU-om.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Zbog Ljubljanske banke Slovenija Ljubljanskom bankom opet uvjetuje nastavak pregovora

'Očekivanje Slovenije da Ljubljanska banka uđe u Hrvatsku je izvan dosadašnjih blokada koje su riješene arbitražnim sporazumom. To je pitanje slobode tržišta, a sloboda tržišta pretpostavlja i odgovornost na tom tržištu. Nadam da to znaju i naši susjedi i Ljubljanska banka', kazao je Josipović.

>> Slovenija Ljubljanskom bankom opet uvjetuje nastavak pregovora

Glasnogovornik slovenskoga ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic najavio je u četvrtak da bi Slovenija mogla blokirati Hrvatsku u pregovaračkim poglavljima o tržišnom natjecanju i slobodi kretanja kapitala u pregovorima s EU-om ako u Hrvatskoj ne odobri rad Nove ljubljanske banke (NLB). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene