Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipa Rimac, direktorica HDZ-ove kampanje

'Ako istraga dovede do optužnice, podnijet ću ostavku na sve dužnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac, direktorica HDZ-ove kampanje, za Dnevnik Nove TV komentirala je činjenicu da obavlja tu dužnost iako je pod istragom USKOK-a.

Odgovorila je i na pitanja o imovinskoj kartici Tomislava Karamarka, obilježavanju 20. obljetnice Oluje kao i o vremenu objave HDZ-ovog gospodarskog plana.

Pročitajte i ovo Dražen Mufić Podignuta optužnica Spašavali gradonačelnika koji je vozio pijan: Pod istragom četvorka iz Vrbovskog, ali ne i gradonačelnik Slučaj Jenkač - 3 Incident u Novom Marofu Gradonačelnik se potukao s vojnikom, čeka se odluka HDZ-a: "Kad za to postoje razlozi, sankcioniramo"

Vidjeli smo priču oko imovinske kartice predsjednika Karamarka - da je na njegovom mjestu neki čelnik suparničke opcije - što biste Vi rekli?

Ja prije svega moram reći da je sam predsjednik Karamarko već odgovorio na ovo pitanje, a također i predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Ono što je najvažnije jest da je predsjednik Karamarko pokazao tu dobru gestu, odnosno brigu o članu obitelji kada ga je vozio u bolnicu – što biste vi tada napravili?

On je rekao da nema zakonsku obvezu, međutim Povjerenstvo će donijeti odluku za dva tjedna. Imate li informaciju kako će reagirati? Ako Povjerenstvo donese odluku da mora objaviti te podatke, hoće li ih objaviti?

Sigurno da će postupiti kao što naloži i samo Povjerenstvo jer mi smo prije svega legalisti.

Između HDZ-a i SDP-a se konstantno vode polemike oko poštenja, a poštenje bi trebalo biti i temelj svakog političara. Je li moralno da Vi, dok se protiv Vas vodi istraga, obnašate toliko važnu funkciju?

Prije svega moram reći da nikad nisam počinila neko kazneno djelo. Naravno da institucije rade svoj dio posla i ja čitavo vrijeme surađujem, nisam netko tko ne surađuje. Dopustimo da institucije koje provode ovu istragu donesu i samo rješenje o istrazi. A ono što mogu reći osobno jest da u slučaju da rješenje ove istrage bude podizanje optužnice protiv mene, u tom slučaju ću podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želim biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu.

Napokon je postignut dogovor oko načina proslave Oluje - je li HDZ tu bio nedosljedan?

Ne znam u kojem dijelu mislite, ali ću vam reći da HDZ i ja kao gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva stranke, cijelo vrijeme zagovaramo jedinstvo, zajedništvo i proslavu 5. kolovoza u Kninu. Ono što je cijelo vrijeme bila poruka HDZ-a jest da centralna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice Oluje treba biti upravo u Kninu, gradu simbolu hrvatske pobjede i trebamo biti zajedno jedinstveni i na kninskoj tvrđavi i svim drugim točkama taj dan. Ono što me veseli je da je premijer Milanović promijenio svoju odluku i da je odlučio da 5. kolovoza bude centralna proslava u Kninu.

Bit ću precizniji – HDZ je najprije govorio da treba biti u Kninu, onda da je mimohod preskup, zatim da podržavaju Predsjednicu da mimohod bude 4.8., i Vi ste to sami jučer rekli.

Ono što je sigurno je da je cijena mimohoda za današnje hrvatske prilike za porezne obveznike sigurno teret, ali kakva bi bila poruka da se čelnik oporbene stranke ne pojavi 4.8. na mimohodu, a da zagovaramo da imamo jedinstvo 5.8. u Kninu? Ako je premijer odlučio da će 5.kolovoza posvetiti svoj dan Kninu i da ćemo svi biti tamo zajedno, nema razloga da HDZ i predstavnici ne budu na mimohodu, baš da pokažemo da na tako velikim datumima imamo jedinstvo, ali i dalje ostajemo pri tome da je cijena mimohoda visoka u ovim trenucima kad se Hrvatska bori za svako radno mjesto. Kad se, govorim kao netko tko dolazi iz lokalne samouprave, borimo i spajamo kraj s krajem, i kroz ove nove mjere mini porezne reforme. Sigurno da se cijena mimohoda mogla utrošiti u nešto drugo, ali 20. obljetnica vojno redarstvene operacije Oluja je sigurno važna obljetnica koju moramo proslaviti zajedno u jedinstvu i na taj dio HDZ poziva od samog početka.

Koliko će Vam posao direktorice kampanje oduzeti vremena i je li točna informacija da zbog toga selite u Zagreb?

Direktorica kampanje znači direktorica za cijelu Hrvatsku i nije nužno seliti u Zagreb jer se kampanja vodi u cijeloj Hrvatskoj.

Tko će raditi Vaš posao gradonačelnice?

Zakon je jasno definirao tko mijenja gradonačelnicu u slučaju kad gradonačelnik nije u mogućnosti obavljati taj posao. Ja za sada mogu obavljati dužnost gradonačelnice, obavljam je nesmetano, i nema nikakvih zastoja u poslovima Grada Knina, pogotovo oko pripreme 20. obljetnice Oluje. A o tome što će biti i kako će biti, prepustit ćemo sljedećim danima.

Kada ćete objaviti HDZ-ov gospodarski plan?

Ono što smo rekli, da će gospodarski program biti prezentiran krajem 6. mjeseca na Predsjedništvu stranke. Ukoliko Predsjedništvo stranke prihvati gospodarski program ili bude imalo primjedbi, zamjerki i sugestija, ako bude potrebe ga ispravljati, iza toga će ići prema javnosti. I ono što je sigurno, HDZ u izbore ulazi s programom gospodarskog oporavka, otvaranja radnih mjesta, očuvanja radnih mjesta i očuvanja svih naših sugrađana koji su možda u ovim trenucima u odluci da napuste Hrvatsku, da ipak ostanu u Hrvatskoj, da ima nade za sve nas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene