Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Let MH17

'Pojedine vojske ruše putničke avione da bi drugoj strani pokazale da misle ozbiljno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko kontrole letenja pojedinih država ne objave zabranjene zone za letenje, onda se letovi normalno odvijaju.

Putnički zrakoplov Malaysia Airlinesa s 295 putnika i članova posade srušio se nedaleko od granice s Rusijom!

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Boeing 777 letio je iz Amsterdama za Kuala Lumpur. S radara je nestao na istoku Ukrajine, 40-ak kilometara od granice s Rusijom. Letio je na visini od 10 tisuća metara. Ukrajinske vlasti tvrde da je zrakoplov srušen, i to protuavionskim raketnim sustavom Buk, kakav koriste proruski pobunjenici.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa srušen iznad Ukrajine, više od 300 mrtvih!

'Ukoliko kontrole letenja pojedinih država ne objave zabranjene zone za letenje, onda se letovi normalno odvijaju i avioni lete po svojim predviđenim putanjama i nema nikakvih problema', objasnio je Josip Milošević, sudski vještak za zrakoplovne nesreće za Dnevnik Nove TV.

'Imate zonu gdje se vode ratne operacije, pa normalno da će civilna vlast objaviti zonu koja je pod pojačanim rizikom. I naravno da tamo zrakoplovi neće letjeti', dodao je Milošević.

Nakon rušenja zrakoplova Malaysia Airlinesa, oglasila se Lufthansa. Njemačka kompanija odlučila je zabraniti prelete nad istokom Ukrajine. Zabrana trenutačno stupa na snagu i ne odnosi se na druge dijelove Ukrajine. Letove tim područjem zabranila je i ruska kompanija Transaero, dok Ruski Aeroflot i Turkish Airlines neće uopće letjeti preko ukrajinskog teritorija.

Jedan od putnika leta MH17 objavio fotografiju zrakoplova!

'Takve stvari su se događale više puta u zadnjih 30-ak godina kada su pojedine vojske rušile putničke avione koji su zašli u područje operacija i oni su znali da se radi o putničkom avionu, ali su ga svejedno srušili da pokažu drugoj strani koliko ozbiljno misle', rekao je Josip Milošević, sudski vještak za zrakoplovne nesreće.

'Kada se čita malo pozadinu situacije u malezijskom avioprijevozniku, vidi se da je velika borba oko vlasništva nad kompanijom koja je do nedavno bila državna i sad izgleda da je se pokušava razdvojiti na više kompanija ili da je preuzmu privatni vlasnici', rekao je Milošević te dodao da postoji mogućnost postojanja namjere da se kompanija uništi i da se preuzmu sva materijalna sredstva kompanije, 'možda se nešto krije iza toga', poručuje

'To područje ratnih operacija, gdje neće nitko odgovarati za rušenje, idealno je mjesto za rušenje aviona', kazao je Milošević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene