Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbacivanje iz stranke

Leko: SDP će živjeti i bez Linića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Glavnog odbora SDP-a i Hrvatskog sabora Josip Leko ocijenio je danas da će SDP 'nastaviti živjeti' i ako se iz stranke isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

'Stranka će živjeti, to vam moram reći, ali nemojte me sada navoditi da špekuliram, jer ne bi bilo primjereno da utječem na članove Glavnog odbora', odgovorio je Leko novinarima u Saboru, koji su ga pitali što će biti s SDP-om ako Linić bude isključen.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Predsjedništvo SDP-a jučer je donijelo odluku o Linićevu isključenju, no tu odluku mora potvrditi i Glavni odbor stranke, koji se sastaje u subotu. Leko je kazao kako od Glavnog odbora očekuje da raspravi sva pitanja koja se tiču budućnosti stranke i države.

VIDEO Ako Linića ne isključe to će dovesti u pitanje političku moć Zorana Milanovića

'Od Glavnog odbora očekujem da o svim pitanjima i svim temama vezanim za stranku i politiku stranke razmatra na temelju činjenica, dobrog promišljanja i dobrih inicijativa. Mislim da Glavni odbor mora preuzeti odgovornost tako da gleda u budućnost stranke i u budućnost Hrvatske, da se rukovodi činjenicama koje su poznate ili da čeka da se činjenice utvrde. Vjerujem da Glavni odbor SDP-a ima snage da, neću reći bude vidovit, nego da razmišlja o budućnosti', kazao je Leko.

Naglasio je kako ga 'zanimaju stajališta svih tijela i institucija koje moraju ili žele ili trebaju raščistiti stvari'.

O proceduri po kojoj će Glavni odbor SDP-a odlučivati o inicijativi Predsjedništva da se Linića isključi iz stranke Leko detaljno nije želio govoriti, a kazao je tek da će Glavni odbor raditi po stranačkom statutu.
Leko se na saborskom hodniku kratko susreo i srdačno pozdravio s Linićem. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene