Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Josip Leko izabran za predsjednika Glavnog odbora SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za predsjednika Glavnog odbora SDP-a izabran je Josip Leko. Leko je dobio 60 glasova, a njegov glavni konkurent Ljubo Jurčić 37.

Iako je Jurčić na prošlotjednoj stranačkoj konvenciji dobio više glasova izaslanika Glavni odbor nije ga potvrdio za svog predsjednika. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Subotnja svađa na političkoj špici Kosor na Milanovića, Milanović na Kosor, Čačić po svima Slika nije dostupna Milanović: Nema predaje

Zoran Milanović u tome ne vidi nikakav problem te kaže kako Ljubu jurčića i dalje vidi kao jednog od svojih najbiližih suradnika iako nije predsjednik Glavnog odbora.

Ljubo Jurčić ne krije žaljenje što nije izabran za predsjednika Glavnog odbora. Smatrao je kaže da je upravo kroz tu funkciju, nakon što je na konvenciji dobio više od 1400 glasova izaslanika, može pomoći u razvoju SDP-a. No i dalje će kaže kao saborski zastupnik i član Glavnog odborapokušati usaditi neke svoje ideje u stranačku strategiju.

SDP je na svojoj prvoj konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora danas izrazio potporu svojem članu Igoru Rađenoviću koji je prije dva dana brutalno pretučen ispred svoje kuće.

Rađenović je podsijećamo kao direktor Zagrebačkih cesta ukazao na nepravilnosti u radu svojih prethodnika, zbog čega rad te tvrtke istražuje i USKOK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene